Kukuřičné placky jsou ideální alternativou běžného pečiva. Připravit si je můžete s moukou i čerstvou kukuřicí.
Klasické pečivo rozhodně není na škodu, ale nejste ho už trochu přejedení? Pokud dáváte přednost domácím potravinám před kupovanými, máme pro vás skvělou alternativu chleba, rohlíků nebo housek. Kukuřičné placky ochucené česnekem, které se hodí k rodinné večeři, k oblíbeným uzeninám nebo jen tak samotné. Dnes pro vás máme snadný a rychlý způsob, jak si je připravit.
Ingredience na kukuřičné placky s česnekem
Jak název napovídá, hlavními surovinami bude kukuřice a česnek. Představíme vám recepty, kde využijete jak kukuřičnou mouku, tak čerstvou kukuřici.
- 600 g kukuřičné mouky
- 400 g tvrdého sýra
- 400 ml perlivé minerální vody
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 3 ČL kypřicího prášku
- Máslo dle potřeby
Příprava kukuřičných placek s česnekem
Začněte tím, že si v misce rozšleháte vejce společně s minerálkou. Po částech pak přidávejte kukuřičnou mouku a kypřící prášek, abyste vytvořili jednotnou konzistenci těsta. Mělo by být hladké a nadýchané. Přidejte utřený česnek s nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem, můžete použít eidam, ementál nebo čedar, ale pozor na jeho slanost.
Nechte těsto chvíli uležet a mezitím na pánvi rozehřejte máslo. Odebírejte z těsta malé části a smažte z obou stran. Jakmile budou placky zlatavé, jsou hotové. Vyjměte z pánve a položte na papírové utěrky, aby vpily přebytečný tuk. Podávat je můžete s uzeninou, plátkovým sýrem nebo kečupem, tatarkou či majonézou. Místo česneku můžete zakomponovat například červenou cibuli, olivy nebo zdravá slunečnicová a dýňová semínka.
Placky z čerstvé kukuřice
V tomto receptu funguje dobře i čerstvá kukuřice. Povařte dva velké klasy na 5 minut a poté zchlaďte ve studené vodě. Z klasu odřízněte kukuřičná zrna, nasekejte a zbytek klasu oškrábejte až na jádro. Přidejte do těsta a usmažte klasickým způsobem na másle.