Zvládnete za 10 vteřin odhalit, která čísla nemají být na obrázku? Pokud ano, Váš mozek funguje lépe než u 98% lidí!

Mozek je velmi důležitým orgánem vašeho těla a tak je velmi důležité, aby byl neustále a pravidelně procvičován. Jestliže jste ho dlouho nenamáhali, je nejvyšší čas to změnit. Máme pro vás poměrně zajímavý a přitom jednoduchý a krátký test, pomocí kterého zjistíte, zda je váš mozek v dobré kondici, nebo nikoliv.

Je váš mozek přesný, nebo se nechává ošálit

Někdy se může stát, že vyhodnotíte informaci jinak, než jaká je ve skutečnosti. Nejedná se o nic výjimečného, jelikož může dojít k tomu, že vás váš mozek prostě jenom ošálí. Jak je to možné? Dá na zkušenosti, dá na první dojem, nebo se nechá ošálit vašimi smysly. Když se ale na věc budete soustředit, tak jasně zjistíte, že vše je zcela jinak, než se na první pohled zdálo. A přesně takový je i tento test.

Souvislá řada čísel? Rozhodně ne

Pokud jste se už letmo podívali na daný obrázek, tak vám může připadat, že na něm vidíte souvislou řadu čísel. Jaká je ale realita? Je zcela jiná. Šálí vás vaše smysly, protože ve skutečnosti zde najdete několik čísel, které do dané řady nepatří. Tedy několik čísel, která zde nemají co dělat. Abyste je odhalili, je třeba začít se na daný obrázek skutečně náležitě soustředit a pokusit se zjistit, která to jsou.

Máte 10 vteřin! Tak pojďte na to

Abyste svůj mozek opravdu procvičili a opravdu jste zjistili, zda pracuje dobře nebo nikoliv, je třeba stanovit si i jasný časový limit. A ten činí přesně 10 vteřin. Stisknete stopky a můžete zašít s hledáním. Podaří se vám najít problém? Pokud ano, gratulujeme. Váš mozek funguje jak má. A pokud ne, zkoušejte to dále. I když najdete daná špatná čísla za delší čas, je to lepší, než když je nenajdete vůbec.

Jaká čísla tam reálně chybí?

A jaká jsou ta čísla, která na obrázku chybí a která nahrazuje číslo jiné? Je to hned dvojice čísel a obě jsou dvoumístná. A která to jsou? Prozradíme vám je. Budou se vám hodit jak pro kontrolu, zda jste přišli na všechna, tak se mohou hodit tomu, kdo jakoukoliv anomálii nenašel. První číslo je 11 a to druhé je 32. Podařilo se vám trefit obě dvě? Skvěle!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]