Řecké brambory: tak chutné, že je můžete jíst i bez masa. Chuti těchto brambor s česnekem rozhodně neodoláte

Když se vám stane, že najednou máte velké množství brambor, není nic jednoduššího, než si udělat tyto výborné brambory zapečené s česnekem.

Může se to zdát jako naprosto jednoduchý a obyčejný pokrm, a ono tomu tak doopravdy je. Někdy totiž i ta nejjednodušší jídla mohou být ta nejlepší. A přesně takové jsou brambory s česnekem, které se pečou v troubě. Na přípravě není nic složitého, ale zaručujeme vám, že potěšíte celou vaši rodinu. Rozhodně si pochutnáte.

Co budete potřebovat

  • 1 kg brambor
  • 100 ml citronové šťávy
  • 2 palice česneku
  • 2 lžičky oregana
  • 70 ml oleje
  • dle chuti sůl a pepř

Je to opravdu rychlovka

Všechny brambory oloupejte a nakrájejte na 8 kousků. Všechny naskládejte do zapékací mísy. Jakmile to máte hotovo, můžete začít připravovat dresink. Smíchejte citronovou šťávu, olej, oregano a rozmačkaný česnek.

Nyní brambory přelijte tímto dresinkem, opravdu dostatečně, ať je na každé bramboře. A samozřejmě dochuťte solí a pepřem dle chuti. Zalijte troškou vody a ručně brambory promíchejte. Tak to jde totiž nejlíp.

A je skoro hotovo

Dejte si předehřát troubu na 200 stupňů a poté do ní vložte zapékací mísu. Brambory pečte přibližně 50 – 60 minut. Díky dresinku, do kterého se přidává citronová šťáva, bude mít tento pokrm příjemnou citronovou kyselost. A vůně v kuchyni? Tak ta je naprosto nepopsatelná.

Pokud byste chtěli zvýraznit chuť pokrmu, můžete brambory posypat ještě čerstvou nasekanou bazalkou nebo petrželkou. Zaručujeme vám, že si tento pokrm zamilujete a budete ho rádi dělat. Třeba už jen z toho důvodu, že je tak jednoduchý na přípravu. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]