Tvarohové koláče jsou oblíbené už kvůli tomu, že lidem hodně připomínají typické koláče od babiček. Připravte si proto takové i sami doma, je to snadné.
Pokud si i vy vzpomínáte na skvělé tvarohové koláče od babičky, určitě vás potěší, že si takové můžete připravit i sami doma a chutnat budou úplně stejně, jako ty z vašeho dětství. A budete se divit tomu, jak jsou jednoduché na přípravu. Zvládne je úplně každý, i začátečník. Na nic nečekejte a vrhněte se na to.
Co budete potřebovat
- 5 vajec
- 3 polévkové lžíce moučkového cukru
- špetka soli
- 300 g tvarohu
- 200 g cukru
- 8 g prášku do pečiva
- 120 ml rostlinného oleje
- 300 g mouky
- 120 ml kefíru
Je to opravdu jednoduché
Do misky rozbijte 4 vejce, osolte a pořádně promíchejte. Do směsi přidejte cukr, šlehejte mixérem, dokud vám nevznikne bílá tekutá směs. Do ní poté nalijte rostlinný olej a kefír a pokračujte ve šlehání, dokud směs nebude hustá. Mouku si smíchejte s práškem do pečiva a po částech ji přidávejte do tohoto krému.
Zapékací mísu vymažte máslem a těsto do ní rovnoměrně nalijte. V samostatné nádobě smíchejte tvaroh, moučkový cukr a vejce. Směs šlehejte mixérem, dokud nevznikne krém. Ten poté přendejte do cukrářského sáčku a vymačkejte ho na povrch těsta. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů 45 minut.
Ještě před pečením můžete do tohoto koláče přidat nějaké ovoce, to už záleží jen na vás. Skvělé jsou například maliny, jahody a nebo borůvky. Po upečení koláč posypte moučkovým cukrem. Nakonec už jen rozkrájejte a můžete podávat. Skvělý je tento koláč třeba na snídani. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář