Barvení vajec metodou dekupáž se stává stále větším hitem

Letos zapomeňte na klasické barvení vajec a vytvořte si mnohem hezčí a originálnější výzdobu. Pomůže vám metoda zvaná jako dekupáž. Ta je založena na poměrně snadné technice, která dokáže z vajec vytvořit doslova umělecká díla. A zvládne to každý, i manuálně méně zručný jedinec.

Co bude potřeba?

Na barvení vajec metodou dekupáž stačí jenom pár věcí. Už tento fakt jasně potvrzuje, že se jedná o metodu, která je velmi snadná. Aby se vše povedlo, tak si nachystejte toto:

  • Vařená vejce
  • Škrob
  • Vodu
  • Ubrousky
  • Potravinářské barvy
  • Štětec

Nachystejte ubrousky

Jako první je třeba nachystat si ubrousky. Tento postup rozhodně není nijak složitý. Základem je vzít je a nastříhat si z nich různé vzory, podle toho, jak je chcete mít na svých vejcích. V této fázi můžete klidně popustit uzdu fantazii a volit podle svého vkusu.

Aplikujte na vejce

Nyní vezměte jednotlivé kousky ubrousků a položte je na vejce. Pomocí štětce namočeného ve vodě ubrousek přetírejte, díky čemuž na vaše vajíčko jednoduše přilne tak, jak budete potřebovat.

Následně je třeba namíchat si škrob, aby vytvořil hmotu pastovité konzistence. Následně i tu aplikujte na vaše vajíčko, přes samotný ubrousek. Poté už stačí jenom nechat vše důkladně uschnout.

Vajíčka dokončete

Pokud jsou vajíčka již dokonale suchá, přichází na řadu poslední fáze, která je fází dekorační. Zde využijete potravinářské barvivo, rozmícháte ho ve vodě a potom aplikujete na jednotlivé vzory na vašem vejci. Potom už přichází na řadu znovu fáze sušení, nejlépe na kovové mřížce.

A je hotovo

Když jsou vajíčka usušená, je barvení vajec touto metodou u konce. Nejenom, že jste se mohli přesvědčit o tom, že je velmi jednoduchá, ale také jste se mohli přesvědčit i o tom, že vaše vajíčka budou na letošní Velikonoce vypadat úplně jinak než v jiných domácnostech. Samozřejmě mnohem lépe a podstatně originálněji.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]