Víte, jak udělat tu nejlepší hedvábnou a krémovou bramborovou kaši? Přidejte do ní jednu jedinou přísadu

Fotografie: iStock

Bramborová kaše se může zdát jako jedno z nejjednodušších jídel. Ale ono tomu skutečně tak není, ne vždy se totiž povede tak dobrá.

Bramborová kaše je ideální přílohou k různým jídlům, ale občas postačí i samotná, když má člověk velký hlad. Ideální bramborová kaše je hedvábně jemná, krémová a úplně se rozplývá v ústech. Zdá se, že není tak těžké ji udělat, ale často konečný výsledek úplně neuspokojí chuťové buňky. Je třeba postupovat přesně podle receptu a především nezapomenout na jednu ingredienci.

Není to tak jednoduché

Bramborová kaše je krém z vařených brambor s přídavkem tuku a koření. V mnoha verzích je navíc obohacen o smaženou cibulku a slaninu. A pokud se budete opravdu snažit, můžete z tohoto pokrmu vytvořit naprosto dokonalé jídlo. Důležité je, aby brambory měly správnou chuť a texturu. Ve skutečnosti příprava tohoto jídla není zase tak jednoduchá, jak se může zdát.

Často totiž bývá příliš suchá a postrádá tu dokonalou krémovost a chuť. Naštěstí to lze ale snadno napravit. Jedna malá změna a jediná přísada stačí k tomu, aby se vaše nepovedená bramborová kaše změnila v naprosto luxusní pokrm. Kaše pomocí tohoto jednoduchého triku chutná opravdu skvěle.

Fotografie: iStock

Co je ta jedna přísada

Nezáleží na tom, jestli děláte bramborovou kaši jako přílohu a nebo jako hlavní jídlo. Pokaždé vám s touto přísadou vznikne dokonalý pokrm. Jediné, co musíte přidat, je mléko. Ale trik je v tom, udělat to ve správnou chvíli. Tajemstvím úspěšné kaše je vaření brambor v mléce. Díky tomu mají dostatek času ho vstřebat. Výsledkem je, že krém, který z nich dostaneme, bude mít tuto nádhernou mléčnou chuť.

Když tak začnete přidávat mléko až po vaření brambor, nemusí to stačit. A také se může snadno stát, že to přeženete, a potom vám místo kaše vznikne spíše mléčná voda. A to také není dobré. Abyste se těmto problémům vyhnuli, jednoduše brambory rozmixujte v mléce. Je to vlastně to nejlepší, co můžete udělat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*