Chutná pochoutka bez špinění množství nádobí. To jsou netradiční špagety v troubě

Máte chuť na špagety a vadí vám, že je příprava velmi pracná a použije se na ní mnoho nádobí? Tak zkuste špagety v troubě a uvidíte, jak jsou snadné. Dávat těstoviny do pekáče a do trouby není nic neobvyklého. Stačí připomenout populární šunkofleky, které jsou oblíbeným jednoduchým a také rychlým jídlem. My se podíváme na jednu alternativu, která vychází z klasického receptu. Je však mnohem jednodušší.

Co budete na špagety v troubě potřebovat?

Jednotlivé ingredience jsou stejné, jako při klasickém receptu. Pokud chcete docílit správné chuti, rozhodně na nic nezapomínejte a dodržujte i správné množství. Pro dokonalý výsledek je třeba mít:

  • 100 g mletého vepřového masa
  • 50 dkg těstovin
  • 1 dcl oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g drcených rajčat
  • Sýr dle chuti

Začínáme přípravou omáčky

Ta není nijak složitá, jelikož je třeba nachystat si nejprve cibuli, kterou oloupete a potom ji nakrájíte na menší kousky. Následně vezmete maso, které posekáte, aby mělo kratší vlákna. Poté stačí rozehřát troubu, nalít na ni olej a nasypat cibuli. Tu vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a nechte zesklovatět. Potom přidejte také kousky mletého masa. Po pár desítkách minut je základ na omáčku hotový. Přidejte k němu drcená rajčata a dochuťte solí a pepřem, popřípadě bylinkami nebo chilli papričkou.

Přidejte těstoviny

Nyní vezmete těstoviny, ideálně špagety. Ty jednoduše přepulte zlomením a rovnoměrně je nasypte na pekáč, do samotné omáčky. Právě v ní se dokonale uvaří a také nasají její chuť. Potom už zbývá sýr, kterým celou směs rovnoměrně a také bohatě posypete. Vše vraťte do trouby a pečte do doby, než budou těstoviny dokonale měkké a než bude sýr rozpuštěná a také než začne lehce tmavnout.

Vyndejte a můžete servírovat

Když je hotovo, můžete špagety z trouby naservírovat. Vezměte naběračku na těstoviny, hluboký talíř a naberte si, co hrdlo ráčí. Až ochutnáte, jistě vás zaujme dokonalost výsledku. A po jídle stačí umýt jenom jeden jediný plech. Nikoliv řadu hrnců, které se zašpiní při přípravě podle klasického postupu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]