Tyto lahodné sýrovo-cuketové placky podle receptu paní Ivety si zamiluje i každý masožravec

Cuketovo sýrové placky hotové na prkénku

V našich zahradách ještě nedávno dorůstala úroda oblíbené zeleniny, která svými plody zaplavila mnohé domácnosti – cuket.

Cuketa je univerzální zelenina, která se dá použít při přípravě široké škály pokrmů. Má neutrální chuť, což z ní činí ideální surovinu pro přípravu sladkých i slaných jídel. Mezi ně patří i cuketové placky, v tomto případě obohacené ještě o vůni a chuť sýra. Můžete je podávat jako samostatný pokrm, bude z nich ale i skvělá příloha k masu nebo k zeleninovým salátům. Výborné budou také k polévkám.

Lahodné sýrovo-cuketové placky

Tento recept vám dokáže, že připravit rychle chutné jídlo z cuket a sýra je velice snadné. Jejich přípravou strávíte jen pár minut. Výsledkem jsou voňavé placky s příjemnou texturou, které budou důstojnou večeří, obědem nebo svačinou na cesty. Velkou výhodou je i to, že stačit vám budou běžné suroviny, které jistě máte doma stále při ruce.

Ingredience na cuketovo-sýrové placky:

  • Cuketa – 1 kus;
  • Tvrdý sýr – 100 g;
  • Vejce – 2 kusy;
  • Sůl – 1/3 čajové lžičky;
  • Hladká mouka – 2 polévkové lžíce;
  • Prášek do pečiva- ½ čajové lžičky.
Chačapuri vejce na sýru

Tyto vynikající nadýchané sýrové placky u nás děláme k večeři několikrát týdně

Postup přípravy placek:

  • Cuketu nastrouhejte nahrubo.
  • Z nastrouhané cukety vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  • Stejně tak nahrubo nastrouhejte také tvrdý sýr.
  • Nastrouhaný sýr smíchejte s nastrouhanou cuketou.
  • Do směsi přidejte vejce.
  • Vzniklou směs osolte.
  • Přisypte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • Vše důkladně promíchejte.

Cuketovo sýrové placky syrové placky na papíře

  • Na plech vyložený pečicím papírem polévkovou lžící vytvarujte malé placičky.
  • Placičky pečte v troubě předehřáté na 200 °C. Doba pečení je zhruba 20 minut
  • Pečte, dokud nebudou placky zlatavé a pružné.
  • Placičky se snadno odlepí od povrchu papíru a mají elastickou konzistenci.
  • Tip na servírování: Tyto placičky  je vhodné podávat jako rychlé jídlo, ale i jako přílohu k hlavnímu chodu, výborné budou s masem, s kysaným zelím, s polévkami. Skvělé budou i jako snack k večernímu seriálu nebo jako svačina na výlet.
  • Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*