Kotlety jsou velmi oblíbenou pochutinou zejména na letních zahradních party. Jednoduše si je ale můžeme připravit i doma a jejich chuť bude stejně lahodná.
Kotlety jsou velké kusy masa a právě proto se často jejich přípravě v domácích podmínkách bráníme. Mnohem raději je v létě umístíme na gril a máme jistotu, že budou vždy správně připravené. Pokud je ale zkombinujeme se sýrem, vznikne nám jedinečný pokrm, který bude nejen aromatický, ale i lehce pikantní. Takto připravené kotlety mohou posloužit jako vydatná večeře a není k nim potřeba venkovní posezení ani gril.
Ingredience potřebné na pikantní kotlety
- 3 kusy masových kotlet
- 1 cibule
- 2 vařené brambory
- 1 rajče
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany nebo majonézy
- 100 gramů sýra
- 2 lžičky hořčice
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, bylinky, koření
Zapomenutý recept z 90. let: Šťavnaté řízky z kotlet s křupavou kůrkou se stanou ozdobou vašeho rodinného stolu
Základem úspěšného receptu je dobře ochucené maso
Abychom si zajistili s tímto pokrmem úspěch, je zapotřebí naše kotlety nejprve pořádně okořenit. K tomu použijeme sůl, pepř, oblíbené bylinky a koření na maso. V tomto kroku se nemusíme nijak držet při zemi, kotlety snesou opravdu velké množství koření. Takto připravené kusy masa odložíme do chladu a necháme v klidu marinovat.
Ke každému masu potřebujeme zeleninu
Aby byl pokrm bezchybný, je zapotřebí připravit také přílohu. Nejprve si na kolečka nakrájíme cibuli, kterou umístíme na plech s pečícím papírem. Na vrstvu cibule postupně umístíme předem připravené a marinované maso. Každý kus masa potřeme hořčicí a na takto připravené maso položíme kolečka rajčat.
Ani nyní se dochucování nebojíme
Jakmile je maso obloženo rajčaty, v misce si s trochou oleje smícháme rozdrcený česnek, sůl a pepř. S takto vzniklou marinádou opět potřeme připravené masové kousky. Brambory, které jsme si předem uvařily ve slupce, nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme jimi jednotlivé kusy masa. Na bramborovou vrstvu přidáme zakysanou smetanu nebo majonézu.
Zapečená roláda z vepřové kotlety plněná sýrem a hořčicí: Ideální pochoutka na speciální příležitosti
Vznikne nám lahodný, vrstvený pokrm
Takto připravený pekáč s kotletami umístíme do trouby a necháme jej 40 minut zapékat na 180 stupňů. Před samotným koncem pečení, zhruba pět minut před závěrem, ještě každou z kotlet posypeme vrstvou strouhaného sýra. Pokud máme strach, že by se naše maso mohlo v troubě připálit, jednoduše pekáč přikryjeme alobalem, který sundáme zhruba 10 minut před koncem pečení. K takovýmto kotletám se skvěle hodí zeleninový salát.
Napište komentář