Hospodského vrstvené kotlety bez nutnosti grilování: Děda je tímto způsobem dělá už 30 let

nakládané maso

Kotlety jsou velmi oblíbenou pochutinou zejména na letních zahradních party. Jednoduše si je ale můžeme připravit i doma a jejich chuť bude stejně lahodná.

Kotlety jsou velké kusy masa a právě proto se často jejich přípravě v domácích podmínkách bráníme. Mnohem raději je v létě umístíme na gril a máme jistotu, že budou vždy správně připravené. Pokud je ale zkombinujeme se sýrem, vznikne nám jedinečný pokrm, který bude nejen aromatický, ale i lehce pikantní. Takto připravené kotlety mohou posloužit jako vydatná večeře a není k nim potřeba venkovní posezení ani gril.

Ingredience potřebné na pikantní kotlety

  • 3 kusy masových kotlet
  • 1 cibule
  • 2 vařené brambory
  • 1 rajče
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany nebo majonézy
  • 100 gramů sýra
  • 2 lžičky hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, bylinky, koření

Zapomenutý recept z 90. let: Šťavnaté řízky z kotlet s křupavou kůrkou se stanou ozdobou vašeho rodinného stolu

Základem úspěšného receptu je dobře ochucené maso

Abychom si zajistili s tímto pokrmem úspěch, je zapotřebí naše kotlety nejprve pořádně okořenit. K tomu použijeme sůl, pepř, oblíbené bylinky a koření na maso. V tomto kroku se nemusíme nijak držet při zemi, kotlety snesou opravdu velké množství koření. Takto připravené kusy masa odložíme do chladu a necháme v klidu marinovat.

nakládané maso obloha syrové

Ke každému masu potřebujeme zeleninu

Aby byl pokrm bezchybný, je zapotřebí připravit také přílohu. Nejprve si na kolečka nakrájíme cibuli, kterou umístíme na plech s pečícím papírem. Na vrstvu cibule postupně umístíme předem připravené a marinované maso. Každý kus masa potřeme hořčicí a na takto připravené maso položíme kolečka rajčat.

nakládané maso pečení

Ani nyní se dochucování nebojíme

Jakmile je maso obloženo rajčaty, v misce si s trochou oleje smícháme rozdrcený česnek, sůl a pepř. S takto vzniklou marinádou opět potřeme připravené masové kousky. Brambory, které jsme si předem uvařily ve slupce, nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme jimi jednotlivé kusy masa. Na bramborovou vrstvu přidáme zakysanou smetanu nebo majonézu.

Zapečená roláda z vepřové kotlety plněná sýrem a hořčicí: Ideální pochoutka na speciální příležitosti

nakládané maso hotové

Vznikne nám lahodný, vrstvený pokrm

Takto připravený pekáč s kotletami umístíme do trouby a necháme jej 40 minut zapékat na 180 stupňů. Před samotným koncem pečení, zhruba pět minut před závěrem, ještě každou z kotlet posypeme vrstvou strouhaného sýra. Pokud máme strach, že by se naše maso mohlo v troubě připálit, jednoduše pekáč přikryjeme alobalem, který sundáme zhruba 10 minut před koncem pečení. K takovýmto kotletám se skvěle hodí zeleninový salát.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*