Restaurační vepřové maso: Připravte ho podle tohoto receptu na balkánský způsob. Skvělá večeře pro ty, kteří milují pikantní jídla

Pokud milujete pikantní jídla, určitě si rádi kupujete různé chilli omáčky a koření, se kterými potom vaříte. Tento pokrm vám bude určitě chutnat.

Lahodné vepřové maso na balkánský způsob je perfektní nabídkou pro ty, kteří mají rádi originální a chuťově výrazná jídla. Příprava tohoto pokrmu není náročná a jistě potěší všechny členy domácnosti, ale i hosty. Tento způsob přípravy vepřového masa pochází ze Srbska a je opravdu skvělým způsobem, jak ochutnat balkánskou kuchyni.

Co budete potřebovat

  • 1 kg vepřového masa, nejlepší je krkovice
  • 2 kg brambor
  • 1 polévková lžíce pikantní hořčice
  • 2 lžíce pikantního kečupu
  • 2 lžíce slunečnicového nebo řepkového oleje
  • majoránka
  • mletý pepř
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička drceného kmínu

Není to moc náročné

Nejprve si důkladně omyjte maso, osušte a nakrájejte ho na silnější plátky. Smíchejte hořčici, kečup, olej, majoránku, pepř, sůl a kmín a míchejte, dokud vám nevznikne voňavá marináda. Každý kus masa v ní důkladně obalte a dejte asi na 2 hodiny do lednice. Brambory si oloupejte a nakrájejte na plátky nebo na kostky. Zapékací mísu důkladně vymažte tukem a na dno položte brambory. Na ně poté marinované kousky masa.

Fotografie: Pexels

Pokud v misce zbylo ještě trochu marinády, můžete ji nalít do zapékací mísy. Tu poté zakryjte alobalem. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a vložte do ní zapékací mísu. Pečte přibližně 40 minut a poté odstraňte alobal a pokračujte v pečení na dalších 25 minut. A můžete servírovat. Přejeme vám dobrou chuť!