Jednoduchá a rychlá svačinka v podobě zapečených chlebů s cibulí a vejcem. Neztrácejte čas u komplikovaných receptů a připravte si tuto rychlou a snadnou pochoutku.
Máte chuť na něco rychlého a jednoduchého, u čeho nebudete muset stát hodiny před sporákem? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na chutné zapečené chleby s vejcem a cibulí, které jsou skvělou volbou na snídani, večeři nebo svačinku kdykoliv během dne. Hotové budou za pár minut a uvodíte, že rovněž také snězené.
Ingredience potřebné na přípravu:
- plátky chleba nebo tousty – 8 ks
- větší bílá cibule – 2 ks
- pšeničná mouka – 1 polévková lžíce
- máslo nebo rostlinný olej – na osmažení
- středně velké vejce – 1 ks
- tvrdý sýr podle vlastního výběru – 70-80 g
- sůl – podle potřeby
- mletá sladká paprika – podle potřeby
Postup přípravy:
V prvním kroku si připravíte cibuli. Tu oloupete a nakrájíte na drobné kousky. Na pánvi necháte rozehřát máslo či rostlinný olej a poté přidáte nakrájené kousky cibule. Ty za stálého míchání smažíte do zlatova. Přidejte také pšeničnou mouku, řádně promíchejte a smažte přibližně další 2-3 minuty podle potřeby.
V misce bokem si mezitím (pokud se bojíte že nebudete stíhat zároveň se smažením, tak i před tím) rozšlehejte vajíčko. To ochuťte solí a mletou paprikou, případně také pepřem podle potřeby. Přidejte strouhaný sýr a pořádně promíchejte. Tuto směs poté vylijte k osmažené cibuli a za stálého míchání smažte zhruba 1-2 minuty.
Když máte vajíčkovou směs hotovou, sejměte pánvičku z plotny a připravte si formu na pečení. Tu namažte máslem a na její dno rovnoměrně uložte nakrájené plátky chleba nebo sendviče.
Na ty pak rovnoměrně naneste připravenou směs a celý plech vložte do trouby předehřáté na 200-220 stupňů. Podle potřeby pečte zhruba 7 minut. Nakonec pouze vytáhněte z trouby a můžete podávat. Dobrou chuť!
Náš tip: Pokud jste milovníci masa, do vajíčkové směsi můžete dle libosti přidat nakrájené kousky slaniny, salámu nebo klobásek. Pokud máte raději zeleninu, skvělou volbou jsou kousíčky papriky, rajčat či čerstvá jarní cibulka a bylinky ze zahrádky. Klidně také můžete experimentovat s kořením a dalšími přísadami a vytvořit si tak pokaždé zcela jinou verzi tohoto lahodného pokrmu.