Ne vždy se člověku chce něco složitě vařit a ne vždy máte chuť na sladké pokrmy. Ideálním řešením je upéct si koláč, který ovšem bude slaný a zaplní vás.
Nevíte, co byste si dali k večeři, ale jste si jisti tím, že by to mělo být něco slaného a rychle udělaného? Existuje nespočet variant, jak tuto situaci vyřešit a jednu z nich máte přímo před nosem. Slaný koláč s mrkví a zelím je jednoduchý na udělání, navíc vás dost zasytí a za jeho ingredience ani nedáte moc peněz.
Ingredience a postup přípravy koláče
Budete potřebovat:
- Dvě středně velké mrkve
- Dvě vejce
- Půl hlávky zelí (Pokud máte malé, tak jednu celou)
- Půl kila mletého masa dle vašeho výběru
- Jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje
- Sto gramů strouhanky
- Sůl, pepř a koření dle vašeho výběru, moc to ale nepřehánějte, není to zapotřebí)
- Struhadlo
- Dvě mísy
- Plech
- Pečící papír
- Nůž
Začněte přípravou mrkve, kterou byste měli řádně umýt (zvláště v dnešní době, nevíte totiž, kdo na ni v obchodě sahal) a následně nastrouhat nadrobno.
To samé proveďte se zelím, které následně přidejte k mrkvi a promíchejte. Vajíčka rozklepněte do směsi, osolte, opepřete a opět řádně promíchejte. Nachystejte si druhou mísu, ve které zpracujete maso.
Vlastně jen vše dáte dohromady a upečete
Maso do ní vložte a zasypejte strouhankou, poté zpracujte rukama do jednolité hmoty. Možná vám to chvilku zabere, ale nepřestávejte, dokud se tyto dvě složky dokonale nespojí. Až to bude, tak si směs z druhé mísy přemístěte do mísy a masem a opět rukama zpracovávejte dohromady. Plech si vyložte pečícím papírem a vzniklé těsto rovnoměrně rozetřete do stejné výšky.
Troubu si předehřejte na 180 stupňů a plech do ní vložte, pečte po dobu cca třiceti minut. Pokud máte chuť tento recept posunout ještě na vyšší úroveň a máte k dispozici tvrdý sýr, nebojte se jej použít. Na struhadle ho nakrájejte a koláč s ním na závěr posypejte. Zapečte na posledních pět až deset minut a koláč máte oficiálně hotový. Nakrájejte ho na kostičky a můžete podávat.