Piškotové těsto s citronovým krémem – jemná chuť, fantastická vůně a minutová příprava

Pokud si chcete připravit chutný dezert, ale všechny vaše dosavadní recepty vás již nebaví, tento recept je pro vás jako stvořený. Jistě si pochutná celá rodina.  

Pokud patříte mezi kuchaře, kteří nenechávají rodinné sešlosti či setkání s přáteli bez dezertů, tento recept vás jistě nenechá spát. Jeho příprava se sice může zdát trošku složitější, ale rozhodně se nemáte čeho bát – je totiž natolik jednoduchá, že si s ní poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Výsledkem však získáte velmi chutný citronový dezert, kterému propadne i ten nejnáročnější jedlík.

Chutný citronový dezert

Skvělou chuť tomuto lahodnému dezertu přináší především kombinace ingrediencí použitých k jeho přípravě. Snažte se proto postupovat podle jednotlivých kroků, které jsme pro vás sepsali níže. Na výsledném dezertu si však jistě pochutná celá vaše rodina či všichni vaši přátelé. K jeho přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 4 ks vaječný bílek
  • 250 gramů cukru
  • 190 gramů slunečnicového oleje
  • 4 ks žloutek
  • 170 gramů mléka
  • 4 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 210 gramů mouky
  • 85 gramů kukuřičného škrobu
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 sklenice kondenzovaného mléka
  • citrónová kůra
  • špetka soli

Postup pro přípravu:

  • Nejprve se ujistěte, že všechny výše uvedené produkty mají pokojovou teplotu. Poté si připravte bílky a vyšlehejte je spolu s troškou soli na sníh.
  • Do mísy přidejte slunečnicový olej, žloutky, cukr a mléko a všechny ingredience smíchejte dohromady.
  • Do žloutkové hmoty prosejte mouku, přidejte kukuřičný škrob a prášek do pečiva a směs zašlehejte do hladka.
  • Poté do směsi začněte po částech přidávat vyšlehané bílky a vše opět jemně zamíchejte.
  • Nyní si připravte formu, vložte do ní pečící papír a vlijte do ní jednolité těsto. Formu vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechte těsto péct 40 až 45 minut.
  • Mezitím, co se bude těsto péct, si připravte další mísu a smíchejte v ní kondenzované mléko s citronovou šťávou.
  • Upečené těsto potřete krémem z kondenzovaného mléka a nakonec jej posypte citronovou kůrou.
Fotografie: Pexels
  • Poté dezert přendejte do lednice a nechte jej minimálně 1 hodinu chladit.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*