Kuřecí řízek bude mít ráda spousta lidí, která má ráda maso. S pomocí tohoto receptu se však naučíte netradiční hovězí řízek, který se navíc dělá z mletého masa.
Kuřecí řízek patří ve spoustě rodin mezi tradiční a sváteční pokrm. Jak už tomu tak bývá, tak každé jídlo potřebuje čas od času svou alternativu. Tou by mohly být například i tyto hovězí řízky, které se dělají z mletého masa. Jejich příprava je navíc naprosto jednoduchá a nezabere moc času.
Co budete potřebovat
- 500 g mletého hovězího masa
- 3 až 4 krajíce chleba
- 1 bramboru
- 250 ml mléka
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- 2 cibule
- mrkev
- 1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku
- 250 ml vody
- lžičku cukru
Nejdříve ochuťte maso
Do samostatné misky si nalijte mléko. Z krajíců chleba odstraňte kůrku a namočte jej do mléka. Nechte ho tak namočený několik minut. Mezitím si do další misky dejte mleté maso, ke kterému přidejte sůl a pepř. Cibuli oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle či nakrájejte nadrobno. Chleba v mléce rozmačkejte vidličkou a poté přidejte k masu společně s cibulí.
Mleté řízky osmažte
Mokrýma rukama z hotové směsi vytvarujte jednotlivé řízky, které obalte v trošce mouky. Do pánve si nalijte rostlinný olej a rozehřejte jej. Následně do ní dejte řízky a osmažte je z obou stran, dokud nebudou hotové. Následně je z pánve můžete vyjmout a pánev ze sporáku sundat, to hlavní máte totiž hotové.
Šťavnatější než řízky a rychlejší než karbanátek: Tento domácí kebab je chutnější než pouliční alternativa
Vše zakončete omáčkou
Omáčku připravíte tak, že si nakrájíte cibuli nadrobno, do misky k ní přidáte nastrouhanou mrkev. Obojí společně osmažte na pánvičce a následně přidejte rajčatový protlak. Ochuťte solí, cukrem a přilijte vodu. Pak už vám zbývá vše jen lehce povařit a omáčku máte hotovou. Můžete jí přidat k řízkům a jako přílohu udělat třeba bramborovou kaši. Každý, kdo toto jídlo od vás ochutná, tak bude v naprosté euforii.
Napište komentář