Takto připravenou cibuli jste ještě rozhodně neměli, ale uvidíte, že si ji ihned po ochutnání zamilujete

Připravte si tento skvělý pokrm z cibule, který vám rozhodně velmi zachutná. Je jednoduchý a především velmi rychlý.

Cibule je zelenina, kterou má doma snad úplně každý. Používá se totiž při přípravě většiny jídel, a bez ní by tato jídla nechutnala tak, jak chutnají. A pokud nevíte, co si připravit na oběd nebo na večeři, tak se podívejte na tento recept. Takto připravenou cibuli jste totiž ještě nikdy nejedli. Zaručujeme vám, že si pochutnáte. Tak co, jdete na to?

Co budete potřebovat

Na plněné cibulky

  • 7 – 8 cibulí
  • 300 g mletého masa
  • šálek rýže
  • 1/2 šálku bulguru
  • 10 snítek petrželky
  • 3 stroužky česneku
  • 60 ml slunečnicového oleje
  • lžičku rajčatového protlaku
  • koření a sůl dle chuti

Na omáčku

  • čajovou lžičku rajčatového protlaku
  • 60 ml slunečnicového oleje
  • 2 šálky horké vody
  • 1 lžičku soli
  • 50 g másla
  • na ozdobu petržel

Je to velmi jednoduché

Očistěte si všechny cibule a v půli je nařízněte. Dejte je do hrnce a polijte vodou. Přiveďte k varu a vařte asi čtvrt hodiny do změknutí. Mezitím si v hluboké míse smíchejte mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, syrovou rýži a bulgur, nasekanou petrželku a česnek. Zalijte olejem, přidejte rajčatový protlak a koření a pořádně promíchejte.

Cibuli nechte trošku vychladnout a rozložte ji na vrstvy. Do každé vrstvy dejte náplň a zabalte. Přeneste do hluboké pánve a dovnitř také nalijte omáčku z vody, rajčatového protlaku a oleje. Navrch dejte ještě kousky másla a petrželku. Přikryjte pokličkou a vařte asi 45 minut. A máte hotovo, můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*