Řekněte sbohem problémům na toaletě. Stačí použít všem dobře známou potravinu, která rozhýbe střeva a pročistí trávicí trakt

Fotografie: Freepik

Lidové léčitelství má své zastánce i v dnešní moderní době. Obsahuje celou řadu skvělých rad, které nezatíží organismus. Mezi blahodárné přírodní produkty patří mimo jiné i cibule. Poradíme vám, jak si připravit cibulový výluh na trávicí potíže.

Jaké suroviny potřebujete k přípravě cibulového čaje?

Potřebovat budete:

  • 1 ks čerstvé cibule
  • 200 mililitrů černého čaje

Jak připravit a následně konzumovat výluh z cibule?

Cibuli si oloupejte a mírně nařízněte. Pak ji vložte do vylouhovaného černého čaje a v malém rendlíku zahřívejte asi pět až deset minut na středním plamenu. Výluh konzumujte dle potřeby proti zažívacím obtížím, zcela jistě se vám uleví. Dosladit čaj lze dle preferencí i medem.

Další možnosti, jak cibuli použít v rámci lidového léčitelství

Cibule je kromě jiného i perfektním pomocníkem při nejrůznějších bolestech. Uleví například cibulový obklad. Ten připravíte tak, že si oloupete jednu cibuli a nakrájíte ji na kolečka. Poté ji pečlivě zabalíte do plátěné nebo bavlněné utěrky a přiložíte na bolestivé místo.

Fotografie: Freepik

V zimním období se rovněž můžete potýkat s respiračními nemocemi a tím pádem i kašlem. K lepšímu vykašlávání přispěje cibulový sirup. Potřebovat budete dvě cibule, jeden bio citron a asi 5 až 10 lžic včelího medu.

Cibuli pak oloupejte a pokrájejte na kolečka, stejně tak bio citron (ten neloupejte, jen opláchněte). Poté suroviny poklaďte do menší sklenice a zakápněte medem. Vrstvěte ingredience střídavě dokud nenaplníte celou nádobu.

Fotografie: Pixabay

Nakonec necháte sirup „pracovat“ při pokojové teplotě zhruba tři až čtyři hodiny. Dále jej jen scedíte do jiné nádoby a uchováváte uzavřené v lednici. Je nutné jej spotřebovat do 24 hodin, proto si připravte vždy menší množství.

Tipy na závěr k cibulovému sirupu

Pakliže si budete chtít připravit skutečně vitamínovou bombu, která vás nakopne, přidejte do sirupu z cibule i pár česnekových stroužků jemně drcených nebo pokrájených. K přípravě pak není nutné používat vysloveně cibuli žlutou, ale skvělá bude i ta červená.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]