Tento čokoládový dort s tvarohovým vrchem zkrátka musíte vyzkoušet, protože jeho chuť je opravdu neodolatelná. Je jednoduchý na přípravu.
Tento koláč je neuvěřitelně jemné a chutné pečivo, které můžete podávat buď na oslavách a nebo jen tak k čaji. Je velmi jednoduchý na přípravu a suroviny, které jsou třeba, seženete v jakémkoliv obchodě. A pokud máte rádi lesní ovoce, tak toho je v něm také dost. Nyní už ho musíte jen vyzkoušet. Stojí to za to.
Co budete potřebovat
Těsto
- 200 ml kefíru
- 2 vejce
- 150 g cukru
- 50 ml slunečnicového oleje
- 70 g másla
- 3 g sody
- 330 g mouky
- 40 g kakaa
- 5 g kypřícího prášku
- špetku soli
Ovocná náplň
- 250 g mraženého lesního ovoce
- 15 g kukuřičného škrobu
- pomerančová kůra
- polévková lžíce cukru
Tvarohová náplň
- 500 g tvarohu
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 8 g vanilkového cukru
- 10 g kukuřičného škrobu
Je to opravdu jednoduché
V misce si smíchejte kefír, vejce, cukr, olej, rozpuštěné máslo a sodu, důkladně promíchejte metličkou. Do vzniklé hmoty si prosejte mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a sůl a metličkou promíchejte do hladka. Těsto si nyní dejte do formy vyložené pečicím papírem a zarovnejte. Na ovocnou náplň smíchejte kukuřičný škrob, pomerančovou kůru, cukr a mražené lesní ovoce. Tuto směs poté položte na těsto.
Na tvarohovou náplň smíchejte tvaroh, cukr, vejce a vanilkový cukr, vše vyšlehejte ponorným mixérem dohladka. Do tvarohové směsi přidejte kukuřičný škrob a promíchejte silikonovou stěrkou. Tvarohovou hmotu rozetřete na ovoce. Takto připravený koláč dejte do trouby předehřáté na 175 stupňů a pečte přibližně 50 minut. Tento skvělý dort před podáváním úplně vychlaďte. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář