K přípravě těchto chutných croissantů budete potřebovat pouze 2 jablka a 1 vejce. Ano, to je opravdu všechno.
Pokud milujete sladké pečivo a croissanty, určitě se vám bude líbit tento recept. K tomu, abyste si je připravili budete potřebovat nejen málo surovin, ale také vám bude stačit málo času. A jakmile je uděláte jednou, budete je dělat už pořád, protože si je zamilujete nejen vy, ale také vaše děti a celá rodina. Rozhodně stojí za to, vyzkoušet je.
Co budete potřebovat
Na náplň
- 2 jablka
- 2 lžíce moučkového cukru
- balíček skořice
- lžíce másla
- 1 polévková lžíce medu
Na těsto
- 50 g moučkového cukru
- 1 špetku soli
- vanilkový cukr
- 1 nebo 2 polévkové lžíce mléka
- 50 g másla
- 4 g prášku do pečiva
- 230 g mouky
Nic na tom není
Nejprve si připravte náplň. Jablka si oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Nastrouhaná jablka dejte do pánve s cukrem, přidejte skořici a máslo. Hrnec dejte na oheň a na středním plamenu za stálého míchání si uvařte náplň. Měla by se vám odpařit veškerá tekutina. Poté k tomu ještě přidejte med. Trošku směs zkaramelizujte a můžete vypnout sporák. Náplň si rovnou dejte do misky, aby vám rychleji vychladla.
A nyní si připravte těsto. Do hluboké mísy dejte moučkový cukr, sůl, vejce a vanilkový cukr. Vše pořádně rozmíchejte pomocí metličky. Poté k tomu přidejte mléko, rozpuštěné máslo a prášek do pečiva a opět promíchejte. Postupně přidávejte mouku a vytvarujte si těsto. Měla by vám vzniknout měkká a hladká koule. Těsto přeneste na stůl a poté ho rozdělte na dvě stejné části. Z obou si udělejte kuličku.
A máte skoro hotovo
Na stůl rozprostřete pečicí papír a na něj položte jednu kouli těsta. Válečkem ji rozválejte na silný plát. Pomocí nože ho rozkrájejte na 8 stejně velkých dílů, jakoby jste krájeli pizzu. Poté udělejte 3 řezy nožem v malém rohu každého z nich. Na každý kousek dejte trošku jablečné náplně a poté vytvarujte croissanty. A to samé udělejte s druhou polovinou těsta. Pečte v troubě asi 20 minut při 180 stupních. Upečené posypte moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Napište komentář