Pokud máte doma 2 jablka a 1 vejce, připravte pro své blízké tyto chutné a voňavé croissanty

K přípravě těchto chutných croissantů budete potřebovat pouze 2 jablka a 1 vejce. Ano, to je opravdu všechno.

Pokud milujete sladké pečivo a croissanty, určitě se vám bude líbit tento recept. K tomu, abyste si je připravili budete potřebovat nejen málo surovin, ale také vám bude stačit málo času. A jakmile je uděláte jednou, budete je dělat už pořád, protože si je zamilujete nejen vy, ale také vaše děti a celá rodina. Rozhodně stojí za to, vyzkoušet je.

Co budete potřebovat

Na náplň

  • 2 jablka
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • balíček skořice
  • lžíce másla
  • 1 polévková lžíce medu

Na těsto

  • 50 g moučkového cukru
  • 1 špetku soli
  • vanilkový cukr
  • 1 nebo 2 polévkové lžíce mléka
  • 50 g másla
  • 4 g prášku do pečiva
  • 230 g mouky

Nic na tom není

Nejprve si připravte náplň. Jablka si oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Nastrouhaná jablka dejte do pánve s cukrem, přidejte skořici a máslo. Hrnec dejte na oheň a na středním plamenu za stálého míchání si uvařte náplň. Měla by se vám odpařit veškerá tekutina. Poté k tomu ještě přidejte med. Trošku směs zkaramelizujte a můžete vypnout sporák. Náplň si rovnou dejte do misky, aby vám rychleji vychladla.

A nyní si připravte těsto. Do hluboké mísy dejte moučkový cukr, sůl, vejce a vanilkový cukr. Vše pořádně rozmíchejte pomocí metličky. Poté k tomu přidejte mléko, rozpuštěné máslo a prášek do pečiva a opět promíchejte. Postupně přidávejte mouku a vytvarujte si těsto. Měla by vám vzniknout měkká a hladká koule. Těsto přeneste na stůl a poté ho rozdělte na dvě stejné části. Z obou si udělejte kuličku.

A máte skoro hotovo

Na stůl rozprostřete pečicí papír a na něj položte jednu kouli těsta. Válečkem ji rozválejte na silný plát. Pomocí nože ho rozkrájejte na 8 stejně velkých dílů, jakoby jste krájeli pizzu. Poté udělejte 3 řezy nožem v malém rohu každého z nich. Na každý kousek dejte trošku jablečné náplně a poté vytvarujte croissanty. A to samé udělejte s druhou polovinou těsta. Pečte v troubě asi 20 minut při 180 stupních. Upečené posypte moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*