Bramborové placky jsou celkem oblíbeným pokrmem, jelikož je máte rychle připravené, chutnají více než dobře a navíc se z nich dostatečně nasytíte.
Pokud máte chuť na pořádný oběd, po kterém vám jen tak nevyhládne, ale nemáte čas něco zdlouhavě vařit, nabízí se lehké řešení. Bramborové placky vytvořené z kaše jsou prostě ideálním obědem na jakýkoliv den. Nejen, že vás nasytí, ale jsou také dobře cenově dostupné a pokud je umíte dobře připravit, tak vás ani chuťově nemají šanci zklamat.
Ingredience a postup přípravy brambor
Budete potřebovat:
- Jedno středně velké vejce
- Šest set gramů bramborové kaše
- Jednu středně velkou cibuli
- Čtyři stroužky česneku
- Kopr dle chuti
- Mouku dle potřeby
- Sůl dle chuti
- Olej dle potřeby
- Nůž
- Pánev
- Hrnec
- Mísu
- Plech
- Pečící papír
- Lžíci
Nejprve si připravte kaši, což by neměl být nějaký větší problém. Brambory umyjte a oškrábejte z nich slupku. Pokud chcete, aby se rychleji uvařily, můžete je nakrájet na drobnější kostičky. Vložte je do hrnce, napusťte vodu a osolte tak, jak jste zvyklí. Poté uvařte, slijte vodu, přidejte máslo a za neustálého míchání přilévejte i mléko. Kaši popřípadě ještě dochuťte a odložte stranou. Při dolévání mléka si hlídejte, aby nebyla moc řídká, měla by spíše lepit.
Jsou rychle hotové a nehorázně chutné
Vezměte si cibuli, oloupejte ji a nakrájejte na drobné kousíčky. Na pánvi si rozehřejte olej a cibuli na ni dejte osmažit, dokud nezesklovatí. Nejlepším způsobem je začít ji zprudka restovat a postupně ubírat plyn. Jen dávejte pozor, aby vám nezčernala, to by potom byla hořká a celý pokrm by se zkazil. Bramborovou kaši přemístěte do větší mísy a přidejte k ní i orestovanou cibulku.
Poté dodejte i vejce, nasekaný kopr a česnek, který před tím prolisujete. Jestliže kopr moc v lásce nemáte, rozhodně můžete využít i třeba čerstvou bazalku či pažitku.
Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily dohromady. Poté už jen přisypejte mouku a těsto na placky máte hotové. Plech si vyložte pečícím papírem a troubu rozehřejte na 200 stupňů.
S pomocí lžíce vytvářejte bramborové placky, jež můžete i v tomto momentě dochutit, pokud jste na to předtím zapomněli. Poté je dejte péct na cca 20 minut dokud nezezlátnou, samozřejmě byste je měli pravidelně kontrolovat. Nejlepší je je těsně před servírováním posypat čerstvě nasekanými bylinkami. Jsou dobré samy o sobě, ale nebojte se je doplnit česnekovým či bylinkovým dipem. Dobrou chuť!