Nastrouhejte na struhadle zmrzlé kuřecí maso pro tu nejšťavnatější mňamku k večeři. Odteď už řízky nebudete jíst jinak

Strouhané kuřecí maso

Kuřecí je jedním z nejvyhledávanějších druhů masa. Řízky nebo osmažené plátky patří mezi oblíbená jídla. S pomocí tohoto triku nebude maso vysušené.

Spousta domácností využívá kuřecí maso do všech možných receptů hlavně na obědy a večeře. Největší popularitě jistě neunikne typický kuřecí řízek nebo kuřecí kousky. Díky tomuto jednoduchému triku se vám už nikdy nestane to, že by kuřecí maso bylo na talíři vysušené a budete si vychutnávat vždy šťavnaté maso.

Kuchaři nedoporučují maso mrazit

Prakticky všichni zkušení kuchaři se drží jednoho stejného doporučení. Tím doporučením je, že pokud máte jakékoliv kuřecí maso, není dobré ho mrazit. Ať už plánujete drůbeží maso péct, smažit či dokonce vařit například do polévky, vždy je dobré využít čerstvé kusy. Ohledně mraženého kuřecího existuje jen jedna výjimka.

Trik pochází od kuchařů z minulosti

Ačkoliv zkušení kuchaři nedoporučují maso mrazit, u jednoho postupu dělají výjimku. Tento trik převzali od kuchařů z minulosti, kteří díky tomuto předcházeli vysušení masa a udrželi šťavnatost. K provedení tohoto triku je však zapotřebí maso zmrazit. Nejedná se však jen o obyčejné zmražení a rozmražení před přípravou bez nějaké úpravy.

Ke zmražení je zapotřebí maso nejdříve připravit. Ideální na tento postup jsou kuřecí prsní řízky. Přípravu masa provedete jednoduše. Stačí ho rozbalit z obalu, důkladně umýt, očistit a poté už kusy kuřecího stačí vložit přes noc do mrazáku. Ideální pro zamrazení bude vložit prsa do igelitového sáčku.

Druhý den vyjměte kuřecí prsa z mrazáku. Nejlépe uděláte, když tak provedete nějakou dobu před tím, než půjdete vařit. Maso vybalte z igelitového sáčku. Poté vezměte struhadlo a kusy masa nastrouhejte. Použijte například utěrku, aby se vám maso lépe drželo, jelikož bude ledové a nebude možné ho delší dobu udržet v holé ruce.

Díky tomuto triku máte recept skoro hotový

S pomocí struhadla máte prakticky hotové jídlo. Po nastrouhání stačí už jen smíchat maso s potřebnými ingrediencemi, jako je například vajíčko, cibule nebo strouhanka. Následně ho už jen dejte na pánev či do trouby. Díky tomuto triku je maso daleko šťavnatější a chutnější než maso, které je mleté. Je jen potřeba myslet na to, že s výjimkou tohoto triku je dobré používat maso vždy čerstvé.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*