Tyto jemné a nadýchané buchty s náplní by měl vyzkoušet ve svém životě každý

buchty s náplní

Pokud vás už omrzely recepty na sladká jídla a rádi byste vyzkoušeli něco nového, můžete si udělat tyto jemné a nadýchané buchty, které vás potěší lahodnou chutí.

V současné době existuje jen velmi málo lidí, kteří by uměli udělat buchty tak skvěle, jako je dělaly naše babičky. Většina lidí raději počká, až je udělají v nějaké restauraci a poté si je objednají. Díky tomu s nimi nemají moc práce, a přitom si pochutnají. Pokud ale preferujete domácí vaření a rádi si připravíte něco dobrého sami pro sebe, zkuste si udělat domácí buchty s náplní podle tohoto receptu.

Ingredience, které budete potřebovat

Na přípravu buchet s náplní si připravte tyto suroviny:

  • 400 nebo 420 g mouky
  • 1 ks vejce
  • 200 g teplé mléko
  • 3 polévkové lžíce cukr
  • 50 g máslo
  • 7 g droždí
  • 1 čajová lžička soli
  • 3 polévkové lžíce oleje

Drobenka:

  • 30 g cukr
  • 30 g mouka
  • 15 g máslo

Postup přípravy je jednoduchý

Nejprve si dejte do misky teplé mléko, které můžete ohřát například v mikrovlnce nebo v hrnci. Poté do mléka přidejte 1 polévkovou lžíci cukru, droždí a vše důkladně promíchejte. Poté si prosejte mouku a do směsi přidejte 3 lžíce. Znovu těsto zamíchejte a nechte takto odležet na teplém místě dalších 20 až 30 minut.

Dále si vezměte další misku a do ní si dejte vejce, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Tuto směs nalijte do těsta, jakmile necháte těsto odležet 20 až 30 minut a dobře promíchejte. Výsledná konzistence těsta by měla být krásně hladká. Mouku poté přidávejte do tohoto těsta postupně, promíchávejte stěrkou, a nakonec přilijte i rostlinný olej.

těsto v míse
Fotografie: Pixabay

Vypracujte si těsto na buchty

Jelikož už máte základ na těsto hotový, tak nyní si můžete těsto vypracovat na pracovní desce. Tu si posypte moukou a dejte na ní těsto. To následně hněťte rukama a dělejte to, dokud se nepřestane těsto lepit na ruce. Nádobu, ve které budete chtít nakonec péct buchty, si vymažte olejem, vložte do formy těsto na buchty, zakryjte jej fólií a dejte jej ještě na 30 minut na nějaké teplé místo.

Jakmile uplyne 30 minut, kdy jste měli nechat těsto odležet na teplém místě, vyndejte jej z pečící formy, a ještě jednou jej prohněťte rukama. Hned poté ho nechte ještě dalších 30 minut odpočívat. Zatímco bude těsto kynout, lze si připravit drobenku, která nesmí na těchto buchtách chybět. V misce si tedy smíchejte cukr, máslo a mouku. Vše zamíchejte a vznikne vám drobenka.

mouka ve sklenici
Fotografie: Pixabay

Rozdělte si těsto na jednotlivé dílky

Nyní si můžete vzít těsto a rozdělit jej třeba na 12 dílků. Tyto dílky si vytvarujte do tvaru koule a následně do ní udělejte důlek, případně jej roztahejte tak, aby vám vznikla placka. Tento dílek buchty naplňte vaší oblíbenou náplní a mohou to být třeba švestková povidla, tvaroh nebo uvařené kondenzované mléko. Měla by stačit 1 čajová lžička náplně. Nakonec náplň zaobalte okraji těsta, aby se schovala uvnitř v těstě.

Nyní už stačí pouze upéct buchty

Každou naplněnou buchtu položte na plech, v němž budete nakonec buchty péct. Až budete mít pečící formu naplněnou všemi buchtami, zakryjte ji potravinářskou fólií a nechte dalších 20 minut buchty kynout. Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C a po 20 minutách kynutí dejte buchty péct na 20 až 25 minut. Poté máte hotovo a můžete si buchty vychutnat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*