Udělejte si domácí cuketovou paštiku, je hotová za 15 minut a chuť je k nezaplacení

Jestliže už nevíte, co si dělat na svačinu, zkuste si doma udělat výbornou cuketovou paštiku, která je navíc hotová za pár minut.

Pokud se vám tento rok urodilo velké množství cuket a vy nevíte, co s nimi už dělat, je tento recept přesně pro vás. Recept na cuketovou paštiku je rychlý, jednoduchý a hodí se ke snídani, obědu i večeři. A až ji ochutnají vaši přátelé, hned po vás budou chtít také recept. Je jemná, aromatická a malinko pikantní. Skvěle se hodí například na sendviče, ale i na jakékoliv pečivo.

Co budete potřebovat

  • 500 g cukety
  • 40 g vlašských ořechů
  • 1 lžička soli
  • kopr, sůl a česnek dle chuti
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g sýru feta
Fotografie: Unsplash

Můžete se vrhnout na vaření

Cuketu si nakrájejte na stejně velké kousky a orestujte na pánvi s rostlinným olejem do měkka. Hlavně nesmíte zapomenout přidat sůl a pepř. Jakmile bude cuketa měkká, odstavte pánev ze sporáku a nechte vychladnout. Vezměte si vlašské ořechy a v mixéru je rozmixujte úplně najemno. Rozemleté ořechy vhoďte na suchou pánev a orestujte je.

Máte skoro hotovo

Stroužky česneku si oloupejte a také ho vhoďte do mixéru. Společně s ním tam dejte i bylinky a důkladně to rozmixujte. Když budete vědět, že je cuketa vychladlá, vložte ji do mixéru i s ostatními surovinami a přidejte i sýr feta. Vše to zase pořádně promíchejte , dokud nebude sýr zcela rozetřený.

Nyní už jen dejte vychladnout do ledničky

Vzniklou hmotu dejte do skleněné nádoby, zakryjte ji víkem a nechte na několik hodin chladit do ledničky. Tato pomazánka je díky oříškům neuvěřitelně jemná a opravdu skvělá. Pokud zrovna nemáte sýr feta, bude jakýkoliv tavený sýr, nebo strouhaný tvrdý sýr naprosto perfektní.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]