Domácí karamelky snadno připravíte z tří běžně dostupných ingrediencí. Jejich proces výroby je velice snadný. Během několika minut tak bude na světě nevídaná laskomina, která nemá konkurenci v kupovaných produktech!
Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu domácích karamelek?
Než se pustíte do tvoření, obstarejte si tyto ingredience:
- 200 gramů krystalového cukru
- 50 gramů másla
- 200 gramů smetany ke šlehání
Jak postupovat při přípravě domácích karamelek?
Začněte tím, že si připravíte smetanový karamel. To učiníte tak, že v menším hrnci svaříte smetanu ke šlehání spolu s krystalovým cukrem. Až směs začne hnědnout a houstnout, odstavte ji a zjemněte na kostky nakrájeným máslem. Důkladně krém zamíchejte a naneste do tvořítek na led. Ideální budou taková, která jsou silikonová.
Dokončování domácích karamelek a jejich konzumace
Tvořítka na led s karamelovou směsí vložte do mrazáku a nechte tuhnout několik hodin. Poté vyjměte a vyklopte na talíř. Podávejte třeba s šálkem kávy. Bonbony však oceníte i jako rychlý zdroj energie v práci či ve škole. Přejeme dobrou chuť.
Tip na závěr: Připravte si čokoládové karamelky
Pakliže preferujete spíš čokoládovou příchuť, můžete si vcelku snadno připravit i čokoládové karamelky. Jaké suroviny potřebujete?
- 100 gramů čokolády na vaření
- 400 gramů krupicového cukru
- 80 gramů másla
- 100 gramů přírodního medu
- 150 gramů kondenzovaného mléka
Jak postupovat?
V menším hrnci si svařte kondenzované mléko, přírodní med, máslo a také krupicový cukr. Po chvíli přidejte i nalámanou čokoládu a pokračujte ve vaření na středním plamenu, přitom směs stále míchejte. Asi za 20 až 30 minut odstavte krém z plotny a nalijte na plech, který jste předtím vymazali olejem. Až bude směs polotuhá, nakrájejte ji na kostky a opatrně vylupujte. Čokoládové karamelky uchovávejte v lednici a konzumujte dle chuti.