Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli připravovat pomazánku ze sádla, rozhodně byste to měli napravit, protože o hodně přicházíte.
Pomazánka ze sádla je vlastně velmi jednoduché jídlo. Do toho se hodí k jakémukoliv pečivu, takže ji můžete namazat třeba na chlebíčky a nebo jen tak, k rohlíku. Je skvělá i jako předkrm, ale také jako každodenní jídlo. Rozhodně se stane velmi oblíbenou ve vaší rodině, takže na nic nečekejte a vyzkoušejte ji. Opravdu to stojí za to.
Co budete potřebovat
Nejdůležitější na této pomazánce je především sádlo. Další suroviny můžete přidávat jen podle vaší chuti. A nebo postupujte přesně podle tohoto receptu, to už záleží jen na vás. Co tedy budete potřebovat?
- 200 g sádla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- polévková lžíce nasekané petrželky a kopru
- dle chuti černý pepř
- polévková lžíce rostlinného oleje
- 3-4 plátky chleba
Je to opravdu jednoduché
- Nejprve si očistěte cibuli a poté ji nakrájejte na malé kousíčky.
- Nakrájenou cibuli orestujte na rostlinném oleji, dokud nebude průhledná.
- Poté si oloupejte česnek a prolisujte. Sádlo si nakrájejte na malé kousíčky a poté ho projeďte mlýnkem na maso.
- Do pomletého sádla si přidejte osmahlou cibulku, nasekaný česnek, petrželku a také kopr. Poté přidejte i mletý černý pepř a vše důkladně promíchejte.
- Takto jednoduchá je příprava této pomazánky. Opravdu jsme nelhali, když jsme řekli, že ji zvládne opravdu každý.
- A nebojte, bude určitě chutnat i tomu, kdo normálně sádlo nemá rád.
Tuto pomazánku podávejte při nejlepším s plátky žitného chleba. Můžete ji jíst jak ke snídani, tak například k večeři, to už záleží jen na vás. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář