Miliónová podomácku udělaná šunka: Násobně lepší než ta kupovaná. Rodinný recept od mistra řezníka! Bez éček a chemie

krájení domácí šunky

Jakmile jednou vyzkoušíte připravit tuto domácí šunku, nebudete už nikdy chtít žádnou kupovat v obchodě. Je opravdu vynikající.

Tento vynikající masový předkrm hravě nahradí jakoukoliv kupovanou klobásu a nebo šunku. Vlastně se ukazuje, že domácí pokrmy jsou mnohem lepší, než ty kupované a to stejné platí i o této šunce. Jakmile ji jednou připravíte, vystačí vám na celý týden. Je ideální na sendviče, na snídani a dokonce i jako řez na sváteční stůl. Zkrátka to jen vyzkoušejte, budete nadšení.

Co budete potřebovat

  • 1 kg vepřového masa
  • 700 – 750 g kuřecího masa
  • 2 lžičky soli
  • lžička černého pepře
  • 1,5 lžičky sladké papriky
  • dle chuti mletý bobkový list, sušený česnek
  • lžička muškátového oříšku
  • 1,5 lžíce bramborového škrobu
  • 150 ml vody
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany

ingredience v hrnci

Je to vážně vynikající

Vezměte kus vepřového masa, nakrájejte ho na malé kousky a pomocí mlýnku na maso nebo mixéru z něj udělejte mleté maso. To stejné udělejte i s kuřecím masem. Poté tyto dva druhy mletého masa v misce smíchejte. Přidejte všechno koření. Zalijte vodou a vše dobře promíchejte, dokud nevznikne zcela homogenní konzistence.

šunka v alobalu

Výslednou hmotu dejte do formy a každou vrstvu opatrně, ale pořádně udusejte. Můžete použít tu nejběžnější chlebovou formu, ale záleží jen na vás. Namažte tenkou vrstvou zakysané smetany nahoře a dejte do trouby předehřáté na 150 stupňů. Pečte přibližně 1 hodinu. Po hodině formu vyndejte a pořádně překryjte alobalem. Dejte do trouby na další hodinu a pečte při stejné teplotě.

A je hotovo

Po upečení oddělejte alobal a nechte pečenou šunku vychladnout při pokojové teplotě. A poté ji dejte aspoň na 12 hodin do lednice. Možná se vám toto jídlo nebude moc líbit, ale chuťově je tento pokrm opravdu delikatesní. S plátkem chleba a například s paprikou nebo rajčátkem je to naprosto ideální. Přejeme vám dobrou chuť!

hotová šunka

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*