Rychlý a snadný recept na bramborové koule se sýrem a šunkou. Za 20 minut hotovo

Snadný a jednoduchý recept na bramborové koule se sýrem a šunkou. Rychlá večeře, u které nemusíte trávit hodiny u plotny.

Rychlá, snadná a chutná jídla, to je něco, co hledá u receptu každá hospodyňka. Netrávit příliš času v kuchyni a zároveň se postarat o to, aby bylo co dát na stůl. Pokud jste milovníci rychlých a jednoduchých jídel, na kterých si pochutná celá rodina, a ještě ke všemu vás moc nestojí, tak pro vás máme jeden tip. Bramborové koule s mozzarellou a šunkou.

Ingredience pro přípravu pokrmu

Základem jsou samozřejmě brambory. V tomto případě, pokud máte doma zbytky bramborové kaše a nevíte, jak je využít, doporučujeme použít na dnešní recept. Nikdo není rád, když musí plýtvat jídlem a vyhazovat zbytky, buďte tedy šetrní k přírodě i ke své peněžence a vše zpracujte.

  • 700 g brambor
  • 200 g šunky
  • 125 g mozzarelly
  • Sůl
  • Pepř
  • Koření
  • Bylinky dle chuti
  • 3 PL strouhanky
  • 150 tvrdého sýra
  • 1 vejce
Fotografie: Freepik

Proces přípravy bramborových koulí

Začněte bramborami. Uvařte je ve slupce, aby si udržely chuť, nechte vychladnout, abyste je mohli oloupat a rozmačkat je. Popřípadě použijte zbylou bramborovou kaši. Vše osolte, opepřete a přidejte strouhanku, aby vše krásně drželo pohromadě. Vedle si do misky nastrouhejte tvrdý sýr podle chuti, může být eidam nebo gouda, a mozzarellu.

Fotografie: Freepik

Bylinky nakrájejte nadrobno, šunku na malé kostičky nebo nudličky. Bylinky smíchejte společně s bramborami. Nyní vytvořte placku, na ní položte směs sýrů a zabalte tak, abyste vytvořili hladkou kouli. Opakujte, dokud nezpracujete veškeré těsto a sýry. Obalte v rozšlehaném vejci se špetkou soli a vedle hned v šunce.

Hotové koule vyložte na plech s pečicím papírem a dejte do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečte asi 20 minut, ale samozřejmě záleží na typu trouby. A máte hotovo. Bramborové koule se sýrem a šunkou se perfektně hodí na rychlou večeři nebo i jen tak na svačinu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]