Nejsnazší a nejrychlejší domácí tiramisu! Tento recept zabere jen 20 minut. Každý mlsoun si bude chtít přidat, je vynikající

Italský dezert Tiramisu ze mascarpone, dlouhých cukrářských piškotů namočených v kávě a pravého hořkého kakaa se stal celosvětovou legendou. Jeho složitá příprava má i snadnou domácí variantu.

Originální a nejjednodušší recept na famózní smetanový italský dezert zvládne i naprostý začátečník a výsledek bude vždy hodný mistra. Porci domácího tiramisu nikdy nikdo neodmítne. Pro přípravu však použijte velmi kvalitní vejce, zůstávají totiž ve složení syrová. Pokud byste z jejich použití měli obavy, můžete vejce bez potíží z receptu úplně vynechat a krém připravit pouze z mascarpone. V tom případě ale o něco navyšte jeho množství, případně jej nastavte šlehačkou.

Ingredience

  • Smetanový sýr mascarpone – 500 g
  • silná káva – 250 ml
  • vejce – 4 ks
  • cukr – 100 g
  • cukrářské piškoty Savoiardi – 200 g
  • kakaový prášek – na posypání

Návod na přípravu

Vyklepněte čtyři vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do pevné pěny. Žloutky smíchejte s cukrem a šlehejte tak dlouho, dokud nenabudou na objemu a nezískají světle žlutou až bělavou barvu. Ke žloutkům přidejte mascarpone a pokračujte ve šlehání, dokud jej do hmoty zcela nezapracujete. Nakonec jemně krouživými pohyby stěrkou směrem odspodu nahoru zapracujte do směsi také napěněné bílky.

Připravte si misku se silnou kávou a velkou obdélníkovou zapékací mísu. Její dno potřete trochou hotového krému tak, aby vytvořil velmi tenkou vrstvičku. Berte jeden po druhém cukrářské piškoty, namáčejte je do kávy a skládejte je na vrstvu krému těsně jeden vedle druhého.

Na piškoty rozetřete krém tak, aby vytvořil hladkou, rovnou a souvislou vrstvu, kterou posypejte přes jemné sítko kakaem. Na něj znovu vyskládejte piškoty namočené v kávě a dál opakujte popsané vrstvy, až dokud vám nedojdou suroviny nebo prostor v misce. Poslední vrstvu musí tvořit krém posypaný kakaem.

Misku s tiramisu zakryjte fólií a vložte ji na 2 hodiny do lednice vychladit a ztuhnout. Poté povrch bohatě zasypejte přes sítko práškovým kakaem, nakrájejte na porce a podávejte nejlépe spolu se šálkem voňavé kávy.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*