Lahodný a jemný koláč: Hotový do 30 minut. Lepší recept nenajdete, tento byste mohli péct každý den

hotový dort

Připravit rychlý dezert je skvělé, pokud nemáte moc času a potřebujete přichystat něco dobrého pro návštěvu či k odpolední kávě. Tento recept na koláč vám pomůže.

Jakmile nastane den, kdy dostanete chuť na něco sladkého nebo jednoduše budete chtít připravit něco pro vaši návštěvu, určitě se vám budou hodit recepty na rychlou přípravu dezertů, jako je tento. Tento koláč je velmi jednoduchý na přípravu, je velmi chutný, a navíc vám nezabere moc času.

Suroviny, které budete potřebovat

Až se budete připravovat na pečení tohoto koláče, určitě budete potřebovat tyto suroviny, které je dobré si předem nachystat:

  • 1 ks vejce
  • 120 g cukr
  • 100 ml rostlinný olej
  • 300 g mouka
  • 10 g prášek do pečiva
  • 20 g máslo
  • 300 ml mléko
  • 100 g broskev
  • 1 ks vaječný žloutek
  • 8 g vanilkový cukr
  • 2 PL kukuřičný škrob

Vezměte si mísu a pusťte se do práce

Jakmile budete mít všechny suroviny nachystané, můžete se pustit do práce. Jako první sáhněte po nějaké větší misce a dejte do ní vejce, rostlinný olej a 80 g cukru krystal. Do této směsi si přisypte ještě 250 g mouky a prášek do pečiva. Následně uhněťte těsto rukama a budete mít hotovo.

Těsto dejte do zapékací mísy

Připravte si nějakou vhodnou mísu, která je určena do trouby a také by měla mít tvar, abyste v ní mohli udělat koláč. Jakmile budete mít těsto hotové, dejte jej do zapékací mísy a rozhrňte jej do všech stran, abyste poté mohli koláč naplnit. Nezapomeňte těsto roztahat nejen po dně, ale i na boky zapékací mísy.

krém na koláči

Udělejte krém na těsto

Protože by žádný koláč nechutnal dobře bez nějaké náplně, připravte si krém, kterým těsto naplníte. Dejte si do hrnce žloutek s mlékem, přidejte 20 g cukru a kukuřičný škrob. Do této směsi dále přidejte vanilkový cukr a pusťte ploténku. Všechny suroviny důkladně míchejte, dokud se směs nezačne vařit a poté vařte do zhoustnutí. Jakmile bude krém hotový, potřete s ním těsto, které máte v zapékací míse.

koláč a broskve na kousky

Koláče jsou nejlepší s ovocem

Každý koláč nebo buchta jsou mnohem lepší chuťově, když jsou doplněné o nějaké ovoce. Když si s tímto ovocem dáte trochu práce a nakrájíte ho na menší kousky, bude koláč nebo jakýkoliv dezert chutnat výborně. Vezměte si tedy broskve, nakrájejte je na malé kousky a poté tyto kousky položte na koláč.

drobenka na koláči

Na dezertu nesmí chybět drobenka

Ohledně drobenky panují mezi lidmi neustále spory. Někteří drobenku milují a neumí si bez ní dezerty představit a jiným to připadá jako zbytečný cukr navíc. Ať už se rozhodnete jakkoliv, tak na tento koláč si můžete drobenku dát také. Abyste ji vytvořili, smíchejte v misce máslo, zbytek mouky, cukr a poté po promíchání dejte drobenku na koláč. Snažte se s ní pokrýt celý povrch koláče. Koláč dejte poté do trouby a pečte při teplotě 200 °C asi 25 minut.

rozkrojený broskvový koláč

Dejte koláč péct

Protože už máte koláč připravený, a dokonce jej máte v zapékací míse, můžete si dát předehřát troubu. Předehřejte ji na 200 °C a až v ní bude požadovaná teplota, dejte dovnitř koláč péct asi na 25 minut. Při pečení jej ale hlídejte, aby se nespálil. Po dopečení můžete koláč posypat ještě moučkovým cukrem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*