Výběr 2 TOP netradičních pomazánek s ředkvičkami: Výborné chlebíčky zajištěny. Jsou tak dobré, že je sníte i samotné po lžících

pomazánka na chlebu

Sezóna ředkviček je v plném proudu. Pokud si pěstujete i vlastní je to jen plus. Ředkvičky se hodí ke zdobení obložených chlebů, ale jsou vynikající i v pomazánkách.

Kromě své charakteristické, mírně štiplavé chuti, jsou ředkvičky cenné i pro své nutriční hodnoty. Mají nízký obsah kalorií a vysoký podíl vlákniny, vitaminu C, B6, kyseliny listové a draslíku. Určitě by tak neměly chybět ve vašem jídelníčku. Ředkvička se uplatňuje především ve studené kuchyni k přípravě pomazánek a salátů. Jde ji však také přidávat do teplých jídel a dokonce nakládat jako chuťovku. Vyzkoušejte tyto dvě vynikající lahodné a zdravé pomazánky.

Ředkvičková pomazánka s taveným sýrem

  • 240 g ředkviček (asi 20-25 menších)
  • sůl podle chuti
  • zelená cibulka
  • 1 šalotka nebo malá cibule
  • 230 g taveného sýra

Postup přípravy

Ředkvičky očistěte, omyjte a okrájejte vršky. Dejte do mixéru nebo je nakrájejte najemno. Podle chuti je osolte a nechte půl hodinku odpočívat, aby pustily šťávu, kterou následně odlijte. Cibuli a zelenou jarní cibulku nakrájejte nadrobno a smíchejte s ředkvičkami a taveným sýrem. Lahodná svěží pomazánka je hotová a namazaná na čerstvém chlebu chutná báječně.

mixování ředkviček

Ředkvičková pomazánka s česnekem

  • 1 hrnek ředkviček
  • 120 g krémového sýra
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petržel nebo kopr na ozdobu

Nejlepší vajíčková pomazánka pod sluncem: Když nevíte, co k večeři, připravte tyto obložené chlebíčky

Postup přípravy

Omyté ředkvičky nastrouhejte najemno nebo umixujte. Přes hustý cedník nebo utěrku z nich vymačkejte přebytečnou tekutinu. Ve středně velké míse smíchejte změklý krémový sýr (můžete použít Mascarpone), majonézu, citronovou šťávu, nasekanou jarní cibulku a nasekaný česnek. Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.

ředkvičková pomazánka

Do směsi přidejte ředkvičky a znovu důkladně promíchejte. Pomazánku dochuťte solí a pepřem podle vaší chuti. Přendejte pomazánku do servírovací mísy a podle libosti ozdobte čerstvou petrželkou nebo koprem. Před podáváním ji nechte alespoň 30 minut v lednici vychladit.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*