Efektivní přírodní metoda pro boj s mravenci. Působí tak silně, že už se nikdy nevrátí

Mravenci nežijí jenom v lese. Můžeme se s nimi setkat i na jiných místech, což se někdy jeví jako problém. Jestliže máte zahrádku a rozhodli jste se pěstovat různé druhy ovoce a zeleniny, je potřeba si o rostliny náležitě starat. Někdy se ale mohou objevit komplikace v podobě škůdců (plži, hlodavci, mšice) a neodbytného hmyzu, který plodinám škodí. To jsou například i mravenci.

Ti mohou znamenat pro každého pěstitele velký problém. Jsou totiž šiřiteli mšic, které rády napadají jakékoliv ovocné, nebo zeleninové plodiny. Jak tedy preventivně působit proti mravencům?

Vyzkoušejte trik s banánovými slupkami

Banány jsou velice chutné a zdravé pro náš organismus. Obsahují vitamíny, minerály, vlákninu, a dokonce díky nim dochází k zvýšené produkci serotoninu (hormonu štěstí) v krvi. Jezte tedy pravidelně banány a budete mít lepší náladu! A až tohle skvělé ovoce sníte příště, nevyhazujte jeho slupku, pomůže vám efektivně právě v boji s mravenci. Potřebovat budete:

  • slupky od velice zralých banánů, na kterých se již objevují černé tečky
  • půl litru čisté vody
  • 10 gramů kyseliny borité

Vezměte si k ruce alespoň litrovou plastovou nádobu a kyselinu boritou rozpusťte v půl litru vody, následně vložte do tekutiny banánové slupky. Nechte je nasáknout směsí asi den, či dva.

Pomocí gumových rukavic pak banánové slupky z roztoku vyjměte a rozprostřete pod rostliny, či stromy na zahradě, kde se nejvíce vyskytují mravenci. Tato metoda velice dobře zabere. Mravenci totiž pod slupkami zahynou.

Banánové slupky působí i jako hnojivo

Přidanou hodnotou použití slupek od banánů na zahradě je i to, že působí jako hnojivo na různé druhy pěstovaných plodin. Při rozkladu totiž do půdy uvolňují draslík a bor. Skvělý účinek mají například na rajčata, papriky, nebo zelí. Nevyhazujte tedy banánové slupky a využijte je i jako zcela ekologické hnojivo na rostliny, které díky němu budou lépe růst a prospívat.

Fotografie: Freepik

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]