Pokud jste nasbírali velké množství hříbků a už tak nějak nevíte, co s nimi udělat, vyzkoušejte tuto skvělou polévku.
Houbová sezóna se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci, takže pokud jste ještě žádný nenasbírali, je na čase to napravit. A jakmile nějaké budete mít, tak si z nich zkuste udělat tuto skvělou polévku. Je velmi jednoduchá na přípravu a v těchto dnech, kdy je docela zima, vás rozhodně zahřeje. Opravdu to vyzkoušejte.
Co budete potřebovat
- 400 ml smetany
- 250 g hříbků
- 2 stroužky česneku
- půl cibule
- nudle
- dle chuti sůl a pepř
- 1,2 l zeleninového vývaru
- 2 celery
- šalvěj
- tymián
- 100 ml oleje
Postup přípravy této polévky
Nejprve si připravte zeleninu. Celer zbavte tenké slupky a poté ho nakrájejte najemno. Hříbky si očistěte a také nakrájejte. Aby jídlo bylo sytější, můžete do něj přidat třeba 2 brambory. Na pánvi si rozehřejte rostlinný olej. Na něm si orestujte cibuli a celer do měkka. K měkké zelenině na pánvi nyní přidejte houby a česnek.
Po pár minutách zeleninu stáhněte z ohně, zalijte trochou vývaru a dochuťte tymiánem a šalvějí. Poté tento výpek dejte do vroucího vývaru a pořádně zamíchejte. Polévku povařte asi 20 minut a poté do polévky vlijte smetanu. Pokrm osolte a vařte dalších 15 minut. A na posledních 5 minut přidejte do polévky nudle. Když je pokrm hotový, nechte ho ještě chvíli stát pod pokličkou. A můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář