Pokud jste milovníci máku a makových moučníků, tento recept na rychlou a jednoduchou buchtu je to pravé pro vás. Za pár minut bude v troubě.
Hrnkové moučníky jsou jedny z nejoblíbenějších díky jejich rychlosti a jednoduchosti. Potřebujete-li během krátké chvíle připravit sladkou svačinku ke kávě nebo čaji a nemáte zrovna žádný nápad, tato maková buchta je to, co byste si pro tyto případy měli zapsat na seznam receptů. Snadné, přitom tak dobré.
Vláčná maková buchta
Hledáte-li snadný a rychlý recept na sladký zákusek, který byste mohli nabídnout návštěvě ke kávě nebo čaji, zkuste vláčnou makovou buchtu, na jejíž přípravu nebudete muset vytahovat váhu. Stačí vám obyčejný hrnek. Příprava vám zabere jen pár minut.
Ingredience na těsto:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky cukru krupice
- 1 hrnek máku
- 1 hrnek perlivé vody
- 1 hrnek vlažné vody
- 1 hrnek slunečnicového oleje
- 1 sáček kypřicího prášku
Ingredience na polevu:
- 2 tabulky mléčné nebo hořké čokolády (200 g)
- 50 g másla
- 4 PL jahodové marmelády (popřípadě jiné dle vaší chuti)
- 1 hrnek vlažné vody
Nejjemnější piškotové těsto s minimem úsilí a času: Tajemný recept mé babičky mohu konečně poslat dál
Příprava:
Na těsto smíchejte v jedné míse všechny suroviny, aby vám vznikla jemná, jednotná hmota. Nalijte ji na plech, který jste si nejdříve vyložili pečicím papírem nebo vymazali máslem a vysypali moukou. Vložte do trouby, již jste si předem nechali vyhřát na 200 stupňů. Pečte, dokud buchta nezíská zlatavou barvu. Proveďte test se špejlí. Mezitím, než se moučník upeče, připravte si marmeládovou polevu.
K teplé vodě přidejte jahodovou marmeládu a na mírném plamenu zahřívejte. Trochu povařte. Poté nalijte na hotovou buchtu. Nechte chladnout bokem a pusťte se do druhé polevy – čokoládové. Mléčnou nebo hořkou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni společně s máslem. Nezapomeňte neustále míchat, abyste získali hladkou a lesklou hmotu. Tu pak nalijte na makovou buchtu pomazanou marmeládou. Nechte vychladnout a můžete podávat.
Napište komentář