Z jablek už nepeču nic jiného, než tento LUXUSNÍ jablečný dort jen z několika ingrediencí. Úplně se rozpouští v ústech

Stačí, když si k tomuto dortu přičichnete, a dostanete na něj takovou chuť, že budete mít co dělat, abyste ho ihned nesnědli.

K přípravě tohoto dortu budete potřebovat pouze dvě jablka a pár dalších ingrediencí. Není na tom vůbec nic složitého, příprava trvá pár minut a ta chuť opravdu stojí za to. A pokud zrovna čekáte nějakou návštěvu, je tento dort naprosto ideální. Tak na nic nečekejte a vrhněte se do pečení. Opravdu to vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

  • 2 jablka
  • 2-3 lžíce citronové šťávy
  • 2 vejce
  • 100 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 110 g jogurtu s vanilkovou příchutí
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 220 g mouky
  • 16 g prášku do pečiva
  • 1 lžička jablečného džemu
  • nasekané mandle
  • moučkový cukr

Je to opravdu jednoduché

Jablka si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Dejte je do mísy a k nim přidejte 2 – 3 lžíce citronové šťávy. Promíchejte. Tento krok se dělá z toho důvodu, aby se zabránilo oxidaci jablek. V jiné míse si vyšlehejte vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem do hladka. Přidejte olej a dobře promíchejte metličkou. Přidejte jogurt, citronovou kůru a 1 lžíci citronové šťávy. Dobře promíchejte.

Postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a opět promíchejte. Dejte pozor na to, aby v těstě nezůstaly hrudky. Do plechu si dejte pečicí papír. Vymažte ho olejem a vysypte moukou. Poté vložte kostičky jablek. Těsto nalijte na jablka co nejrovnoměrněji, jablka zcela zakryjte. Plech vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte přibližně 45 minut. To, jestli je těsto hotové, můžete otestovat s pomocí špejle.

A máte skoro hotovo

Opatrně přeneste koláč na talíř a odstraňte pečicí papír. Nechte vychladnout a poté okraje namažte troškou marmelády. Namazané okraje posypte nasekanými mandlemi. Teď ještě dort posypte moučkovým cukrem. No, a to je vlastně všechno. Dort máte hotový, nyní ho můžete už jen nakrájet a podávat. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*