Tyto křupavé falešné řízky jsou nejchutnější rychlou večeří, která vás nebude stát ani korunu

Recepty na ušetření zdrojů i peněz využívali již naši předkové. V dobách, kdy nebyl všeho dostatek, byly takovéto postupy velice ceněny.

Všichni známe tu situaci: Více členů rodiny se rozhodne koupit pečivo, a tak se doma sejde větší množství chleba. Jenže co s ním, když topinky či chléb ve vajíčku už nikoho z nás neoslní, namazané pečivo nám už leze i ušima a ani na „chudé rytíře“ (pozn. red.: chléb nakrájený na kostičky a opečený spolu se smaženými vajíčky ochucenými polévkovým kořením) nemá rodina chuť? Pojďte zkusit recept, který vám pomůže zamezit plýtvání. Poděkuje vám i vaše peněženka.

Plátky chleba trochu jinak: Řízky z chleba a slaniny

Mnozí z nás pečou chléb i doma. Takový je pak pro nás ještě vzácnější. Proto jeho přebytky využijte originálním způsobem – budete potřebovat ještě slaninu a několik základních surovin na trojobal, které doma jistě najdete. A pak si během chvilky připravíte tyto „falešné řízky“, po nichž se však jen zapráší.

Ingredience na 4 porce:

  • 4 silné plátky staršího chleba
  • 120 g dlouhých tenkých plátků slaniny
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • sůl
  • olej na smažení
Kuřecí řízek

Tyto delikátní kuřecí řízky v zeleninovém kabátku se staly naší rodinnou tradicí

Postup přípravy chlebových řízků:

  • Starší chleba nakrájíme na silnější plátky.
  • Plátky dále nakrájíme na hranolky.
  • Hranolky (špalíčky) zabalíme do plátků slaniny.

Plátky slaniny

  • Cibuli nakrájíme na klínky.
  • Klínky cibule vsuneme pod slaninu.
  • Řízky osolíme, opepříme.
  • Řízky obalíme v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  • Aby trojobal na řízku dobře držel, ve vejcích a strouhance obalíme alespoň dvakrát.
  • Smažíme jako klasické řízky, tedy z obou stran dozlatova.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*