Tavený sýr je obvykle využíván jako rychlá svačina, která se jednoduše namaže na kus pečiva. Dá se z něj ale připravit i velmi originální pohoštění.
Pokud je za dveřmi nečekaná návštěva, je tavený sýr ideálním pomocníkem, který nám pomůže je dostatečně nasytit. Jedná se o pokrm, který je nejen rychlý na přípravu, ale také velmi originální a chutný. Nestane se nám, že by naši návštěvu urazil a ze stolu nám bude mizet rychlostí blesku.
Ingredience na přípravu sýrových rolek se salámem:
- 2 velké tavené sýry
- 4 vejce
- 80 gramů na plátky nakrájeného salámu
- 1 polévková lžíce zakysané smetany
- 1 polévková lžíce majonézy
- kopr, sůl
Jednoduchá příprava, se kterou si poradí každý
Sýr si vložíme do sáčku a následně do mikrovlnné trouby. Zde jej necháme po dobu 30 sekund na maximální výkon, sýr se nám mezitím dokonale roztaví. Takto připravený sýr si umístíme na vál a pomocí válečku z něj vytvoříme tenkou obdélníkovou vrstvu. Takto připravený plát umístíme do lednice a počkáme, dokud neztuhne.
Recept na bramborovou roládu z michelinské restaurace: Tajemstvím této delikatesy jsou levné ingredience
Během čekání připravíme ostatní suroviny
Mezitím co bude plát ze sýru tuhnout, připravíme si vařená vejce. Jakmile jsou uvařená natvrdo, oddělíme si žloutky a bílky. Každou z těchto částí vejce nastrouháme na jemném struhadle. V hluboké misce si následně smícháme majonézu se zakysanou smetanou a solí. Polovinu této směsi promícháme se žloutky, druhou polovinu s bílky.
Vrstvíme a rolujeme, dokud nemáme finální pokrm
Nyní si k ruce vezmeme plát z lednice, na který rozetřeme vrstvu směsi se žloutkem. Na tuto vrstvu umístíme vrstvu salámu a vše zakryjeme směsí s bílky.
Vzniklý vrstvený plát srolujeme a umístíme do lednice minimálně na jednu hodinu. Mezitím si najemno nakrájíme kopr, ve kterém výslednou roládu po vyjmutí z lednice obalíme.
Napište komentář