Pokud hledáte jednoduchý recept na dezert k čaji nebo na dort pro oslavence, vyzkoušejte tuto novinku, kterou vytvoříte pouze ze čtyř surovin.
Jednoduchý dort ze čtyř surovin, který upečete na pánvi. Přesně to je recept, na který se dnes můžete podívat a ačkoliv to zní trošku podezřele, není na tom nic složitého. Tuto lahůdku si zamiluje každý a postup zvládne kdokoliv, kdo má chvilku času a nebojí se vaření. Jemný bílý palačinkový korpus z kondenzovaného mléka doplňuje lahodný krém ze zakysané a na závěr je ozdobený strouhanou čokoládou. Je neskutečně krásný a jeho chuti opravdu nikdo neodolá.
Jedinečný palačinkový dort
Ačkoliv se pouze čtyři ingredience na jedinečný dort můžou zdát málo, opravdu tomu tak není. Základem je totiž těsto, ze kterého vyrobíte jednotlivé „palačinky“, a ty poté naskládáte na sebe. Nemusíte se však ničeho bát, lahodný dezert bude doplňovat jemný krém, takže nebude suchý a postup je opravdu tak jednoduchý, že zvládne ho každý začínající kuchař. Pokud rádi experimentujete, neměli byste tak na nic čekat. Připravte si následující ingredience:
Na korpus:
- 380 gramů kondenzovaného mléka
- 3 ks vejce
- 170 gramů hladké mouky
- 10 gramů prášku do pečiva
Na krém:
- 400 gramů zakysané smetany
- 1 lžíce cukru
- 1 sáček ztužovače smetany
- Strouhaná čokoláda (dle potřeby)
Jednoduchý postup pro vaření
- Nejprve si připravte misku, do které nalijete kondenzované mléko spolu s třemi vejci a směs pořádně rozšlehejte.
- Přes sítko následně přisypejte do misky hladkou mouku a prášek do pečiva a znovu prošlehejte, dokud nevytvoříte tekuté těsto.
- Připravte si suchou pánev, na kterou nalijete třetinu tekutého těsta (nepoužívejte olej!).
- Těsto opékejte na mírném ohni tak, aby na povrchu zezlátlo a uvnitř ztuhlo. Následně jej otočte na druhou stranu.
- Osmažte ji opět dozlatova i z druhé strany a poté z pánve sundejte. Stejným způsobem pak připravte ještě další dvě kulaté placky ze zbývajících dvou třetin těsta.
- Nyní si připravte další misku a vložte do ní zakysanou smetanu spolu s moučkovým cukrem a ztužovačem smetany.
- Elektrickým šlehačem směs vyšlehejte do nadýchané a vzdušné pěny.
- Dále si připravte jednu placku korpusu a rozetřete na ní trochu smetanového krému.
- Na potřenou placku korpusu nyní položte druhou placku a také ji potřete smetanovým krémem.
- Zbylým krémem potřete boky dortíku tak, abyste schovali jednotlivé části korpusu a celý povrch dortu pak uhlaďte do souvislé vrstvy.
- Pokud vám zbyl nějaký krém navíc, můžete jej vložit do zdobícího sáčku a následně s ním vytvořit na povrchu dortu vlnovky jako dekoraci.
- Až budete mít hotovo, celý dort posypte strouhanou čokoládou a ihned jej bez dlouhého čekání či chlazení v ledničce podávejte.
- Dobrou chuť!