Kyselé okurky nastrouhejte a přidejte 3 ingredience. Tajný recept na zapomenutou pomazánku, budete ji milovat

jednoduchá pomazánka

Pokud doma naleznete kyselé okurky a šproty, nemusíte si je nutně dávat samotné. Z těchto dvou surovin lze jednoduše vyrobit pomazánku, která je výborná k pečivu.

Lidé častokrát naleznou ve spíži suroviny, které by si normálně dali k nějakému většímu jídlu nebo vědí o tom, že se jedná o ingredienci, která je vhodná při vaření. Jestliže se tento případ týká často i vás a rádi byste některé suroviny využili naplno, podívejte se například na tento recept, kdy můžete z kyselých okurek a šprotů vytvořit dokonalou pomazánku.

Suroviny potřebné pro výrobu pomazánky

  • 5 ks nakládaných okurek
  • 200 g šproty
  • 2 ks stroužek česneku
  • 1 ks bageta
  • 1 ks cibule
  • 1 / 2 čajové lžičky mletého černého pepře
  • 100 ml rostlinný olej

Příprava pomazánky z nakládaných okurek a šprotů

V případě, že se rozhodnete dělat tuto pomazánku, určitě budete mít radost z toho, že není nějak složitá na přípravu a také nepotřebujete mnoho surovin. Nejprve si vezměte kyselé okurky, a poté je nastrouhejte najemno nebo nahrubo (záleží na vašich preferencích) na struhadle. Z nádoby, kde budete mít nastrouhané okurky, následně vylijte všechnu tekutinu, kterou okurky pustily.

okurková pomazánka

Ochuťte pomazánku

Každá pomazánka obsahuje několik surovin a také koření, které dodají pomazánce tu správnou chuť. U této tomu není jinak. Jakmile budete mít nastrouhané okurky, vezměte si česnek a prolisujte jej k okurkám. Vše poté promíchejte. Následně si vezměte cibuli a na kuchyňské destičce ji nakrájejte na malé kousky. Na pánvi si rozehřejte olej a poté na něm cibuli osmažte. Až bude cibule zlatá, můžete ji sundat z pánve.

chlebíčky se šproty

Dokončete pomazánku a máte hotovo

Cibuli po dosmažení také přidejte do misky k ostatním ingrediencím. Pomazánku ještě vylepšíte tím, když ji okořeníte mletým černým pepřem. Až budete mít hotovo, vezměte si bagetu nebo jiné pečivo a namažte jej pomazánkou. Abyste toto jídlo dokončili, stačí už jen vzít šproty a na každý kousek pečiva dát kousek šprotu. Pokud byste chtěli, lze na tyto chlebíčky dát ještě bylinky. Hned poté můžete podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*