Jeden z nejjednodušších a nejrychlejších receptů na banánový dezert. Takovou chuť jste ještě nezažili

Seznamte se s jedním z nejjednodušších receptů na banánový dezert, který zvládnete vytvořit během několika desítek minut.   

Každý má rád, když si může z jednoduchého receptu, jehož příprava nezabere téměř žádný čas, udělat velmi dobrou pochoutku. Seznamte se proto se tím nejjednodušším receptem na banánový dezert, ke kterému budete potřebovat pouze jedno vejce a pár dalších ingrediencí. Měli byste si však dát pozor, pokud jej jednou vyzkoušíte, možná se pro vás stane návykovým. Potěší totiž jak vaše chuťové buňky, tak i vaše přátele.

Nejjednodušší banánový dezert

Ačkoliv toho pro tento banánový dezert nebudete potřebovat opravdu mnoho, svou chutí a jedinečností vás dozajista překvapí. Navíc si jej můžete dále upravit podle toho, jak to máte nejradši. Neváhejte tak s přípravou a pusťte se do toho ještě dnes. Pro správný výsledek budete potřebovat následující ingredience:

  • 2 ks banány
  • 1 kus vejce
  • 15 gramů másla
  • 30 a 50 gramů cukru (poleva a těsto)
  • 50 mililitrů rostlinného oleje
  • 8 gramů prášku do pečiva
  • 100 mililitrů mléka
  • 180 gramů mouky

Postup pro vaření

  • Nejprve ze všeho na pánvi rozpusťte 30 gramů cukr na másle, aby z něj vznikla karamelová hmota.
  • Banány oloupejte a rozdělte je na polovinu odshora dolů.
  • Nyní do karamelu přidejte půlky banánů a několik minut je v něm chvíli osmažte.
  • Smíchejte 50 gramů cukru  s vejcem, vanilkou, špetkou soli a pořádně vyšlehejte směs metličkou.

  • Do směsi následně přidejte rostlinný olej spolu s mlékem a dále míchejte.
  • Vezměte si mouku, kterou nejprve pořádně prosejte a následně ji spolu s práškem do pečiva přidáte ke směsi a vypracujete husté těsto.
  • Těsto nalijte na osmažené banány v pánvi a přikryjte je.
  • Nechte pokrm smažit na mírném ohni nejprve 15 minut, poté jej otočte a smažte dalších 5 minut.
  • Můžete podávat, dobrou chuť!

Tento banánový dezert je velmi jemný, měkký a doprovází ho výrazná banánová vůně. Je to skvělá pochoutka jak k snídani, tak i k odpolednímu čaji nebo kávě. Pokud máte mlsný jazyk, můžete si ho ještě navíc polít zakysanou smetanou smíchanou s čokoládou a moučkovým cukrem. Záleží pouze na vaší fantazii a vašich preferencích.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]