Pokud si chcete uvařit něco slaného a originálního, tyto bramborové palačinky s rybí náplní pro vás budou tím pravým ořechovým.
Pokud jste milovník slaných jídel, recept na tyto bramborové palačinky s chutnou rybí náplní si určitě zamilujete. Příprava není vůbec náročná a výsledný pokrm se hodí snad do každé části vašeho dne. Abyste ovšem uspěli, je zapotřebí řídit se krok po kroku níže uvedeným postupem, díky kterému budou palačinky měkké a krásně nadýchané. Nyní již na nic nečekejte a pusťte se do toho.
Bramborové palačinky s rybí náplní
Recept na běžné palačinky zná téměř každý z nás, a proto se nabízí otázka, proč si neudělat tuto oblíbenou snídaňovou variantu na slano? Rozdíl je ovšem v tom, že slané palačinky si můžete dát díky obsaženým potravinám na oběd i večeři. Pokud se budete řídit podle níže uvedeného receptu, bramborové placičky by měly být měkké a voňavé. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:
- 400 mililitrů mléka
- 300 gramů brambor
- 3 ks vejce
- 120 gramů mouky
- 1 stroužek česneku
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- Sůl a pepř, podle chuti
- Zelenina
K přípravě náplně potřebujete:
- 1 ks konzervovaných sardinek v oleji
- 2 ks vejce
- Majonéza
- Bylinky, podle chuti
Postup pro přípravu:
- Nejprve smíchejte mléko s vejci, moukou, solí, pepřem a z ingrediencí následně vypracujte hladké těsto.
- Jakmile budete mít hotovo, rozmačkejte brambory zasyrova šťouchadlem a vmíchejte je do následně do těsta také.
- Do těsta nyní přidejte rostlinný olej a nakonec nadrobno nakrájenou zeleninu.
- Těsto dobře promíchejte, aby se všechny ingredience dostatečně pospojovaly.
- Rozpalte pánev, přidejte trošku rostlinného oleje a vlijte na ní část těsta. Bramborovou palačinku smaže z obou stran dozlatova a takto pokračujte, dokud nezužitkujete celou směs s ingrediencemi.
- Jakmile budete mít všechny bramborové palačinky usmažené, můžete se přesunout k přípravě náplně.
- Uvařte vejce, nechte je vychladnout a nakrájejte je na malé kostičky. Poté je smíchejte s nadrobno nakrájenou zeleninu, rozmačkanými sardinkami (nejprve je zbavte oleje), bylinkami a majonézou v jednu směs – majonézy stačí přidat tolik, aby spojila všechny ingredience.
- Náplň nezapomeňte pořádně promíchat, aby se všechny chutě vstřebaly a byly co nejchutnější. Poté ji natřete na každou bramborovou palačinku a můžete začít stáčet.
- A máte hotovo, dobrou chuť!