Připravte si jednoduchou šnečí roládu, která potěší každého z vaší rodiny. Příprava je jednoduchý a zvládne ji opravdu každý.
Pokud rádi experimentujete v kuchyni, šnečí roláda bude pro vás tím pravým ořechovým. Upoutá totiž pozornost každého z vaší domácnosti a hlavně ji zvládne připravit i každý začínající kuchař či kuchařka. Krom toho je také možné kombinovat výsledné těsto s mnoha různým náplněmi, takže vás tento recept nikdy neomrzí. K tomu navíc drží svůj tvar a při pečení nepraská. Pusťte se do příprav ještě dnes!
Senzační šnečí roláda
Tato šnečí roláda upoutá pozornost každého, kdo si k ní byť jen přičichne. Těsto je krásně křupavé a navíc ho můžete kombinovat s mnoha různými náplněmi. Recept je samozřejmě jednoduchý, takže se nemusíte bát, že byste něco pokazili, stačí pouze následovat jednotlivě vypsané kroky a určitě bude váš výsledek úspěšný. K přípravě těsta budete potřebovat následující ingredience:
- 100 mililitrů mléka
- 2 ks vejce
- 60 gramů cukru
- 80 gramů másla
- 21 čerstvého droždí a 7 gramů sušeného droždí
- Špetka soli
- Vanilin
- 400 gramů mouky
K přípravě náplně budete potřebovat:
- 150 gramů vařeného kondenzovaného mléka
Postup pro přípravu:
- Nejprve zahřejte všechny ingredience na pokojovou teplotu, aby se aktivovalo droždí.
- Připravte si misku, do které nalijete mléko, přidejte cukr a následně oba dva druhy droždí. Směs promíchejte a nechte ji řádně napěnit.
- Dále rozšlehejte vejce, přidejte k nim vanilku a sůl, vlijte rozpuštěné máslo a následně směs vlijte do misky s mléčnou směsí.
- Přisypte prosátou mouku a vypracujte měkké a nelepivé těsto.
- Těsto přikryjte a nechte na teplém místě kynout nejméně 1 hodinu.
- Připravte si kulatou formu, vymažte ji máslem a pokud je třeba vyložte ji papírem.
- Nakynuté těsto ručně uhněťte a lehce ho rozprostřete na pomoučeném stole. Poté jej vyválejte, avšak jemně, aby nebylo příliš tenké.
- Jeden okraj těsta potřete kondenzovaným mlékem a uhlaďte. Poté nařežte druhý okraj.
- Roládu pečlivě srolujte, aby získala tvar tzv. šneka a vložte ji do formy.
- Následně roládu potřete rozšlehaným žloutkem a lžící mléka.
- Pokrm vložte do trouby a pečte jej při 180 stupních asi 30 minut.
- Až bude šnečí roláda hotová, můžete ji po vychladnutí ihned podávat. Dobrou chuť!
Pokud jste postupovali podle jednotlivých bodu, měla by být výsledkem receptu velmi chutná roláda, které se vám bude rozplývat na jazyku. Těstíčko by mělo být měkké a pěkně svěží. Nejlepší však na tomto dezertu je, že můžete obměňovat jeho náplň jak se vám jen zlíbí!