Pokud si chcete připravit něco chutného na pánvi, stačí se podívat na tento jednoduchý recept, díky kterému si můžete vychutnat skvělé těstoviny.
Pokud si chcete připravit něco chutného a na pánvi, rozhodně vyzkoušejte tento jednoduchý recept na těstoviny s mletým masem vařené v rajčatové omáčce. Výsledný pokrm může připomínat rajskou, pokud jej ochutnáte, poznáte, že se jedná o něco, co jste ještě nikdy předtím nevařili. Tyto šťavnaté a vydatné těstoviny jsou totiž velmi originální pochoutkou, kterou si zamiluje každý kuchař.
Vynikající těstoviny v rajčatové omáčce
Pokud máte chuť na něco nového, jednoduchého a co se dá připravit na pánvi, rozhodně musíte vyzkoušet recept níže. Tyto těstoviny s mletým masem v rajčatové omáčce jste totiž ještě nikdy předtím neochutnali. Výsledný pokrm je vydatný a plný vynikajících chutí, takže dozajista potěší každého kuchaře i kuchařku. Na nic už nečekejte a připravte si následující ingredience:
- 450 gramů mletého hovězího masa
- 1 ks cibule
- 1 ks sladká paprika
- Česnek
- 450 mililitrů rajčatové omáčky
- 235 mililitrů masového vývaru
- Olivový olej
- Směs italských bylinek
- 2 ks bobkový list
- 200 gramů těstovin
- 100 gramů čedaru
- Sůl podle chuti
- Černý pepř podle chuti
- Paprika podle chuti
- Petržel podle chuti
Postup pro přípravu:
- Nejprve si oloupejte cibuli a nakrájejte ji spolu se sladkou paprikou na malé symetrické kostičky.
- Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli a papriku do měkka. Poté do pánve vložte mleté hovězí maso, osolte a opepřete, přidejte papriku (koření) a vše důkladně promíchejte.
- Asi po 3-4 minutách přidejte do pánve prolisovaný česnek a směs znovu promíchejte. Smažte ji, dokud není maso řádně usmažené a poté slijte přebývající tuk. Následně přidejte do pánve rajčatovou omáčku.
- Přidejte masový vývar, bobkové listy a italské bylinky a stáhněte sílu ohně, abyste si mezitím, co se bude omáčka s masem dodělávat, mohli připravit těstoviny.
- Uvařené těstoviny duste v rajčatové omáčce s mletým masem, dokud nejsou pořádně uvařené. Obvykle to zabere asi dvacet minut ale záleží především na tom, jak tuhé je máte rádi.
- V mezičase si nahrubo nastrouhejte čedar nebo jiný, vámi oblíbený, tvrdý sýr a nasekejte petrželku.
- Ke konci vaření tak nastrouhaný sýr a petrželku přidejte do pánve, směs pořádně promíchejte a nechte cca minutu odstát.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Z množství zmíněných ingrediencí vznikne pánev plná jídla, která bude stačit nejméně pro čtyři hladové krky. Těstoviny s mletým masem v rajčatové omáčce vařené podle tohoto receptu jsou velmi šťavnaté a výživné, takže se nemusíte bát, že by vám jedna porce nestačila. Na stůl je podávejte nejlépe teplé.