Saláty bývají oblíbeným druhem jídla spousty lidí. S pomocí tohoto jednoduchého a báječného receptu si můžete jeden takový udělat i z pohodlí vaší vlastní kuchyně.
Lidé často jedí saláty hlavně v letních měsících, kdy ve vedrech nemají moc chuť na normální jídlo. Někteří je ale mají rádi po celý rok a v restauraci jsou pro ně jasnou volbou. Doma se jim však nikdy nepodaří vytvořit takový salát, který by byl podle jejich představ. S pomocí tohoto jednoduchého receptu se však tyto představy mohou změnit, jelikož vytvoříte neuvěřitelně chutný salát.
Co budete potřebovat
- 250 g zelí
- 180 g konzervovaných fazolí
- 2 vejce
- 2 kyselé okurky
- svazek kopru
- svazek jarní cibulky
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany
- 1 polévková lžíce hořčičných semínek
- špetka černého pepře
- špetka cukru
Nejdříve nakrájejte zeleninu
Vezměte si nějakou větší misku. Zelí nakrájejte na malé kousky a dejte jej do misky. Kyselé okurky nakrájejte na drobné kousky také a přidejte je k zelí. Nakonec do této misky přidejte ještě vejce, která předtím uvaříte natvrdo a oloupete. Vejce můžete buď nakrájet na malé kousky nebo je nastrouhat na hrubém struhadle.
Přidejte zbytek ingrediencí
Na velmi drobné kousky nakrájejte také jarní cibulku a kopr. Obě ingredience poté dejte do misky k těm ostatním. Následně ještě přidejte fazole, které předtím přelijte přes nějaké sítko či cedník. Nakonec veškeré ingredience spolu promíchejte, aby se vám chutě krásně propojily. Nyní už máte salát skoro hotový a zbývá jen dresing.
Přes léto jíme jenom salát „Ježek“. Nikdo nečeká, že bude tak dobrý. Po prvním soustu si ho zamilují děti i dospělí
Celý salát dochuťte
V jiné misce si smíchejte zakysanou smetanu, hořčici, cukr a pepř. Vše společně velmi pečlivě promíchejte, jelikož se vám musí propojit chutě těchto přísad. Hotový dresing poté dejte do misky ze zeleninou. Vše ještě jednou velmi důkladně promíchejte, aby se vám dresing dostal na každý kousek přísady. V tuto chvíli máte salát hotový a můžete servírovat.
Napište komentář