Selské jídlo z jednoho hrnce: Nejoblíbenější receptu, dobře známý už od starověku. Stojí za ochutnání

hotový pokrm z brambor a vajec

Tento pokrm si zamiluje celá vaše rodina, protože je opravdu velmi dobrý. No a vám ani nezabere moc času, takže ho vážně vyzkoušejte.

Pokud tak nějak nevíte, co připravit na oběd, protože máte pocit, že neustále vaříte jen to stejné a chtěli byste vaši rodinu překvapit něčím originálním, pak musíte vyzkoušet tento pokrm. Nebudete k němu potřebovat ani moc ingrediencí a dobré je, že ani nezašpiníte moc nádobí. Navíc je opravdu jednoduchý, takže vám nezabere moc času. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

K přípravě tohoto pokrmu toho sice budete potřebovat trošku víc, ale na druhou stranu nezašpiníte moc nádobí, protože budete potřebovat pouze jednu pánev. Suroviny, které budete potřebovat jsou:

  • 200 g vařených brambor
  • cibule
  • 200 g masa (vařeného, smaženého i pečeného, záleží na vás)
  • 1 větší nakládaná okurka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce smetany nebo mléka
  • 30 g másla
  • sůl, pepř a bylinky dle chuti

příprava jídla z masa a vajec

Je to vážně opravdu jednoduché

Nejprve si vezměte brambory, omyjte je a dejte je vařit. Mezitím si na pánev nalijte trochu oleje a osmažte na něm už připravené maso. Cibuli si nakrájejte nadrobno a poté ji dejte do hluboké pánve s rozpuštěným máslem. Smažte na mírném ohni dokud cibule nezezlátne. Uvařené brambory si oloupejte a poté nakrájejte na malé kostičky. Přidejte je do pánve k cibuli a zamíchejte.

hotové jídlo na talíři

Po nějaké době do této směsi přidejte ještě připravené smažené maso. Zamíchejte a poté vezměte okurku a nakrájejte ji na malé kousky. Tu nakonec také přidejte ke směsi s bramborami a masem. Smíchejte si 2 lžíce smetany se dvěma vejci, solí a pepřem. Touto směsí zalijte brambory s masem. Zakryjte pokličkou a chvíli duste. No a nakonec už jen přendejte na talíř a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]