Jód využije nejen vaše tělo. Jedná se i o unikátní hnojivo pro vaše rostliny

Jód je obecně považován za látku, která prospívá našemu zdraví a bez které se neobejdeme. Má však i jiné využití, které nesouvisí s naším tělem. Jedná se o využití buď na naší zahradě, nebo u pokojových rostlin. Budete se divit, co vše tato látka s vašimi rostlinami dokáže udělat. A to v pozitivním duchu.

Co budete potřebovat?

Pokud chcete na vlastní kůži vyzkoušet, co vše jód dokáže udělat s vašimi rostlinami, je k tomu jednoduchá cesta. A to taková, že si připravíte jenom pár věcí. Ty můžete mít klidně doma, ve své domácí lékárničce, nebo je bez problémů koupíte v lékárně. Jaké to jsou konkrétně?

  • 1 400 ml vody
  • Plastovou lahev o objemu 1,5 litru
  • 1 ml peroxidu vodíku
  • 0,3 ml jodu

Máte vše? Pokud ano, můžete se pustit do práce. Vytvoříte doslova zázračné hnojivo, díky kterému porostou vaše rostliny tak, jako ještě nikdy. Navíc přesně víte, co takové hnojivo obsahuje. Ne jako u různých směsí z obchodů, kde jsou i desítky různých látek, u kterých ani neumíte vyslovit název, natož abyste věděli, co jsou zač.

Jdeme na to

Příprava je jednoduchá. Jód samozřejmě na rostliny nesmíte využít samotný. To byste jim ublížili. Je třeba ho naředit a připravit si správné hnojivo. Jak? Vodu nalijte do připravené láhve a k ní následně přidejte ostatní věci. Potom láhev zašroubujte a vše důkladně promíchejte. V tu chvíli máte hnojivo hotové. Takto ho můžete nejenom snadno uchovat, ale přímo z lahve ho můžete i kdykoliv užívat.

Jak na použití?

Jste připraveni, jód je správně naředěn a vy se můžete pustit do použití. A to tak, že tímto roztokem budete rostliny zalévat. Ze začátku by tekutiny nemělo být moc. Zalijte je spíše méně a pozorujte, co to s rostlinou udělá. Následně můžete již upravit dávkování podle potřeby. A k čemu dojde? Vaše pokojové, ale i jiné rostliny začnou mnohem lépe růst, začnou být silnější a zdravější a také se u nich objeví i krásné květy.

Fotografie: Adpres

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]