Kamarádka mi prozradila RETRO recept na ty nejměkčí a nejnadýchanější lívance z pánve. Rychlý recept bez droždí a kynutí! Potřebujete jen 400g mouky, …

Občas se nám stane, že dojde pečivo. Ne každý má možnost objednat si jídlo domů nebo je obchod příliš daleko. Pro tyto případy se hodí umět si připravit rychlé pečivo v pohodlí domova. 

Jak připravíte pečivo k večeři za 10 minut? Máme pro vás recept na pečivo bez kvasnic a kynutí – velmi rychlý a snadný recept! Budete potřebovat pouze pár obyčejných surovin a pánev, abyste si připravili lahodné domácí pečivo. Podle chuti můžete přidat sůl, oblíbené koření nebo také česnek. Tyto bochánky lze jíst s marmeládou, jako příloha k hlavnímu jídlu, nebo si můžete udělat sendvič, když je rozkrojíte.

Budete potřebovat tyto ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 40 g oleje
  • špetku soli

Postup přípravy receptu

Vezměte si větší místu, do které prosejte mouku společně s práškem do pečiva. Přidejte mléko a olej a vše pořádně promíchejte stěrkou. Jakmile se těsto začne spojovat, uhněťte jej rukou do hladka. Vzniklé těsto si přeneste na pracovní plochu, kterou si vysypte trochou mouky a vyválejte jej tak, aby bylo hrubé zhruba jeden centimetr.

Poté si vezměte kulaté vykrajovátko nebo skleničku a z těsta vykrajujte kolečka, která si pokládejte bokem. Zbylé těsto opět shromážděte, vyválejte a vykrajujte. Tento postup opakujte, dokud není těsto hotové, stejně, jak se to dělá například u lineckého cukroví.

Bochánky pečte na suché nepřilnavé pánvi asi 5 minut z každé strany a poté budete mít voňavé pečivo připravené k podávání. Pro fajnšmekry doporučujeme péct bochánky v troubě a posypat je strouhaným sýrem. Tato příprava vám sice zabere trochu více času, ale pečivo bude o to chutnější. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]