Vezměte v obchodě tu nejlevnější klobásu a nastrouhejte ji s bramborami. Vznikne skvělá večeře za pár minut

K přípravě rychlého obědu vám stačí jen klobása, pár brambor a nějaký ten čas. Je to jednoduché a také moc dobré.

Normálně byste v obchodě asi nějakou levnou klobásu nekoupili, ale k přípravě tohoto pokrmu není třeba kupovat předraženou. Jasně, že například na jednohubky byste levnou klobásu nenakrájeli, ale když ji nastrouháte a k ní přidáte ještě pár brambor, vznikne vám pokrm, který můžete s klidem podávat k obědu. Vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 200 g libovolné klobásy
  • 5 brambor
  • 150 g sýra
  • 3 lžíce škrobu
  • sůl
  • černý pepř
  • koriandr nebo petržel
  • 3 vejce
  • 1/2 lžíce másla
  • chilli omáčku

Je to velmi jednoduché

Brambory si oloupejte, nastrouhejte a propláchněte studenou vodou. Klobásu si nastrouhejte do samostatné misky. Nyní si nakrájejte petržel nebo koriandr, přidejte vejce a okořeňte. Promíchejte metličkou a přidejte do brambor. Přidejte škrob, promíchejte. Nyní si na pánvi rozpusťte máslo, na něj dejte polovinu bramborové směsi a přikryjte pokličkou. Smažte asi 5 minut na mírném ohni.

Poté na brambory dejte tenkou vrstvu chilli omáčky, nastrouhanou klobásu a na ni dejte pár kousků sýra. Zakryjte zbylými bramborami a pod pokličkou vše opékejte, dokud se vám neobjeví zlatavá kůrka. Místo klobásy můžete samozřejmě zvolit jakoukoliv náplň budete chtít. Skvělé je například mleté maso s houbami. Je to vlastně něco jako trošku ozvláštněný bramborák. Opravdu to vyzkoušejte, je to moc dobré.

A máte hotové

Na takových pokrmech je skvělé, že k nim nemusíte dělat žádnou přílohu. K tomu jsou většinou opravdu syté, takže stačí jeden tento koláč pro celou rodinu. Můžete si k jídlu připravit i nějaký dobrý dip, třeba z bílého jogurtu a česneku, nebo použít nějaký váš oblíbený. No a to je vlastně všechno, přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*