Pokud se vám obyčejné sušenky zdají nudné a nezábavné, je zapotřebí z nich udělat něco opravdu extravagantního. Toho docílíme, pokud zkombinujeme kokos a džem.
Příprava kokosových sušenek není nijak náročná, přesto nás výsledek dokáže příjemně překvapit. Pokud je dokonce zkombinujeme s marmeládou nebo džemem, vznikne jedinečný pokrm, který zaujme svou chutí. Takto připravený zákusek bude nejen nadýchaný a velmi chutný, ale také velmi originální a nezapomenutelný. Ideální kombinace pro návštěvu ke kávě.
Ingredience potřebné pro přípravu kokosových sušenek:
- 150 gramů másla
- 60 gramů moučkového cukru
- 10 gramů vanilkového cukru
- 350 gramů hladké mouky
- 1 vejce
- 7 gramů prášku na pečení
- 3 polévkové lžíce kokosových vloček
- špetka soli
- citrónová kůra
- meruňkový džem
Příprava sušenek krok za krokem
Jako první se vrhneme na přípravu těsta na sušenky. Nejprve si rozpustíme máslo, které přelijeme do hluboké mísy. K němu přidáme moučkový a vanilkový cukr a vše promícháme tak, aby nám vznikla hladká hmota bez hrudek. Ve vedlejší misce si pomocí metličky rozšleháme vejce, které následně smícháme s obsahem misky první. Do této směsi postupně prosejeme také mouky spolu s práškem do pečiva.
Pokud máte doma zbytek marmelády, pak si uložte tento recept. Nejchutnější cukroví, které vždy zmizí jako první
Z ingrediencí postupně uhněteme hladké těsto
Vzniklou směs dochutíme citronovou kůrou a pomocí rukou uhněteme hladké těsto. Z něho postupně budeme oddělovat malé části, ze kterých vytvoříme kuličky. Ty umístíme na plech s pečícím papírem a to tak, že každou z nich lehce přitlačíme dlaní. Takto připravený plech plný malých kulatých sušenek umístíme do trouby, kde je pečeme po dobu 15 minut na 180 stupňů.
Závěrečné zdobení a dochucení
Během toho, co se nám sušenky pečou, si v misce smícháme džem s trochou vody. Do této směsi poté budeme jednotlivé sušenky namáčet, po namočení je obalíme v kokosových lupínkách. Sušenky odložíme stranou, a jakmile vychladnou, můžeme je spolu s kávou podávat našim hostům. Pokud chceme vytvořit opravou chuťovou bombu pro naše pohárky, je dobré každou sušenku ještě ozdobit mandlí.
Napište komentář