Ke kávě už nedělám nic jiného, než tento skvělý čokoládový koláč. Tento recept je u nás hitem

Koláč v troubě

Kombinace tvarohu a třešní je již předem zaručený úspěch lahodných chutí. Pokud je doplníme ještě o nadýchaný korpus, bude se naše návštěva oblizovat až za ušima.

Ke kávě rozhodně patří i zákusek, vedle nemůžeme sáhnout v případě, že se vrhneme na přípravu třešňového koláče, který doplníme o tvaroh a čokoládu. Díky této lahodné kombinaci nám vznikne dezert, který si všichni budou chtít přidat. Jeho plusem je rozhodně i to, že příprava není nijak náročná a poradí si s ní i naprostý začátečník.

Ingredience potřebné na těsto:

  • 2 vejce
  • 100 gramů cukru krystalu
  • 125 mililitrů rostlinného oleje
  • 125 mililitrů mléka
  • 200 gramů hladké mouky
  • 25 gramů kakaového prášku
  • lžička prášku do pečiva

Ingredience potřebné na tvarohovo-třešňovou náplň:

  • 1 vejce
  • 50 gramů cukru krystalu
  • 10 gramů vanilkového cukru
  • 200 gramů tvarohu
  • 350 gramů třešní bez pecek

Koláč v troubě

Nadýchané těsto je polovina úspěchu

Nejprve si v hluboké míse pomocí ručního mixéru vyšleháme vejce s cukrem. Do této směsi postupně nalijeme rostlinný olej a mléko, ve šlehání nepřestáváme. Jakmile máme jednotnou hmotu, pomocí síta do ní prosejeme také mouky. Opět směs vyšleháme tak, aby se v ní nenacházely hrudky. Přidáme prášek do pečiva a kakao a tím zaděláme tak hladké těsto, které se stane základem našeho dezertu.

Koláč v troubě

Část těsta upečeme a pokračujeme v přípravách

Těsto si rozdělíme na tři stejné části, dvě vložíme rovnoměrně na plech a odložíme stranou. Vezmeme si další misku, do které dáme tvaroh a vejce. Obě dvě ingredience spolu vyšleháme, jakmile máme jednotnou hmotu, přidáme vanilkový cukr a cukr krystal a opět zašleháme. Tvarohovou směs rozetřeme na vrstvu těsta v pekáči a postupně do tvarohové směsi umístíme také jednotlivé třešně.

Koláč z mouky a kefíru

Smíchám vejce s kefírem a během chvilky podávám na stůl výborný koláč. Tento recept mi poradila babička

Koláč v troubě

Vložíme do trouby a čekáme na lahodný výsledek

Těsto, které nám zbylo, si dáme do cukrářského pytlíku a s jeho pomocí jej rozprostřeme na tvarohovou vrstvu s třešněmi. Pomocí špejle těsto rozprostřeme po celém povrchu. Takto připravený pekáč umístíme do trouby a pečeme na 180 stupňů zhruba 40 minut. Po této době koláč jednoduše z trouby vyndáme, počkáme pár minut na jeho vychladnutí a můžeme servírovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*