Nadýchaná bublanina s mraženým ovocem: Dělám ho vždy, když nečekaná návštěva klepe na dveře. Velmi rychlý recept

Tento ovocný koláč je velice chutný a především se bude hodit, když nebudete mít po ruce žádné čerstvé ovoce. Vystačíte si i s mraženým.

Pokud doma nemáte žádné čerstvé ovoce, ale mraženého plný mrazák, není nic jednoduššího, než vyzkoušet tento jednoduchý recept na ovocný koláč. Ve výsledku totiž ani nepoznáte, že se v něm nenachází čerstvé ovoce, což je skvělé, no ne? Takže jestli chcete potěšit nějakou vaši návštěvu a nemáte moc času, opravdu vyzkoušejte tento recept, protože to stojí za to.

Co budete potřebovat

  • 4 vejce
  • 180 g cukru
  • 200 ml mléka
  • 300 g mražených jahod
  • 120 ml slunečnicového oleje
  • 300 g mouky
  • 80 g kokosových vloček
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička škrobu
  • vanilkový cukr

Opravdu to vyzkoušejte

Nejprve si vezměte vejce a smíchejte je s cukrem. Přidejte trochu vanilkového cukru. Tyto ingredience vyšlehejte dohromady pomocí šlehače nebo mixéru. Krystaly cukru by se měly úplně rozpustit. Poté do vaječné hmoty nalijte mléko a rostlinný olej. Přidejte kokosové vločky a dobře prošlehejte. V samostatné misce smíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva.

Do tekuté směsi přidejte mouku s práškem do pečiva a vypracujte homogenní těsto. No a nyní přichází řada na mražené jahody. Dejte je do vhodné misky a poté je posypte škrobem. Díky tomu se šťáva z jahod nerozteče po koláči, ale zůstane uvnitř. Teď si vezměte formu, ve které se bude koláč péct, a dejte do ní pečicí papír. Nalijte na něj trochu těsta a na to dejte jahody. Nakonec přelijte zbytkem těsta.

Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů 35-50 minut. Během pečení provádějte test špejlí, ať poznáte, jestli už je hotový. Po dopečení vyndejte koláč z trouby a nechte chvíli vychladnout. Nakonec ještě posypte moučkovým cukrem a rozkrájejte. Tento koláč se skvěle hodí například ke kafíčku a nebo k čaji. Opravdu ho vyzkoušejte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*