Těsto zalijeme olejem a teprve poté ho pošleme do trouby: Malý trik udělá i z „obyčejných“ surovin kulinářské mistrovské dílo

Pokud i vy nesnášíte suché pečivo, které už v sobě nemá ani trošku vláčnosti, určitě vyzkoušejte tuto jednoduchou vychytávku.

Když si koupíte a nebo upečete nějaké pečivo, většinou do druhého dne úplně vyschne. A to především, pokud jde o klasické kynuté těsto. Ale nebojte si, i taková věc jde napravit a to poměrně jednoduchým trikem. Před pečením byste těsto měli polít olejem. No a to je vlastně všechno. Každý, kdo toto pečivo ochutná, bude naprosto nadšený. Tak co, vyzkoušíte to?

Co budete potřebovat

Základní suroviny

  • 1 lžička soli (6 g)
  • 1,5 šálku vody (300 ml)
  • 4 šálky mouky (400 g)
  • 1 šálek olivového oleje

Náplň

  • 2 velké lilky
  • půl malého šálku másla
  • 1 střední cibule
  • 6-7 zelené papriky
  • 1 lžička soli (5 g)
  • 1 lžička černého pepře (4 g)
  • 1 lžička červené papriky (4 g)
  • 1 lžička kajenského pepře (3 g)
  • 1 střední rajče

Je to velmi jednoduché

Nejprve si v hluboké míse smíchejte vodu, mouku a sůl. Rukama začněte vytvářet hutné těsto a dejte ho pod fólii. Nechte těsto vykynout. Po 20 minutách vraťte těsto na pracovní plochu. Rozdělte na 9 stejných dílů a přendejte do samostatné misky. Nyní těsto pokapejte olivovým olejem. Každý díl si vyválejte a poté ho opět ponořte do olivového oleje. Nyní si rozpalte pánev.

Na pánvi si orestujte najemno nakrájenou zeleninu se solí, černým pepřem, červeným a kajenským pepřem. Pokud zrovna nemáte chuť na žádnou náplň, úplně tento krok přeskočte. Koláčky vyndejte z oleje a každý z nich naplňte zeleninovou směsí. Všechny takto připravené koláče dejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte přibližně 35 minut při 200 stupních. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*